1 Mart 2014 Cumartesi

Ahmet Maranki Nasır tedavisi nasır nasıl geçer

Konu Saati  18:06  |  in  Ahmet Maranki Kürleri

Nasır nedir ve neden olur? Nasır genellikle el ve ayakların devamlı sürtünen kısımlarındaki üst derinin sertleşmesi neticesinde oluşan ve üzerine baskı uygulandığında acı veren sertleşmiş deri tümseğine denir. Nasır oluşmasının nedeni o bölgedeki derinin sürekli sürtünmesi ve basınca maruz kalmasıdır.

Ayak derisinde görülen nasırın sebebi genellikle ayak numarasından daha küçük ve sıkı ayakkabı giyilmesidir. Derinin boynuzumsu tabakasının, uzun müddet süre gelen basınç ya da sürtünmesi sebebiyle, bazı bölgelerde kalınlaşır. Nasırlar, ucu içeriye bakan, piramide benzemektedirler. Derinin geniş alanlarında meydana gelen sertleşmeler faydalı ve koruyucudurlar, ancak küçük olanları acı verirler. Özellikle ayaklarda oluşan nasırın evde tedavisi genellikle olumlu sonuç vermez ve bir hekime başvurulması gerekir.

Nasır ile ayak tabanlarında oluşan ağrılı ve mikroplu siğilleri birbirine karıştırmamak gerekir. Nasır genellikle kişinin yaptığı bir iş sonucu ortaya çıkar. Örneğin çiftçilerin ve işçilerin elleri genelde nasır tutar. Bu yüzden nasırın tedavisi için en önemli şey nasırı oluşturan sebepleri ortadan kaldırmak olmalıdır.

Ahmet Maranki nasır tedavisi ve nasır kürleri

Kırmızı soğan sıkılıp suyu ile nasırlı bölgeye, günde 3-4 kere, kompres yapılır.

Domates dilimlenir ve bu dilimler nasır üzerine sürülür.

Ahmet Maranki limonun da nasıra iyi gelen bitkilerden olduğunu belirtmektedir. Bunun için, limon dilimleri, yatmadan evvel, nasırların üzerine sarılıp bağlanır.

Sinirotu ile tedavi için ise sinirotu yaprağı sıcak suyun içinde yumuşatılır ve daha sonra yumuşayan yapraklar nasır üzerine konur.


Ayak bakımı için elma sirkesi ayak banyosu nasıl yapılır

Ayaklarınız için bir leğene ayak bileklerinize kadar ılık su doldurun ve içine yarım şişe elma sirkesi ilave edin. Sabah ve akşam, en az 5 dakika, ayaklarınızı bu su içinde dinlendirin.

Nasır için elma sirkeli ayak bakımı nasıl yapılır

En bilinen yollardan biri bayat ekmeği elma sirkesine batırıp nasırlı bölgenin üzerine koymak ve gece boyunca orada muhafaza etmektir. Sabah kalktığınızda nasırın veya sertliğin kaybolmuş olduğunu göreceksiniz. Bir başka yol ise ılık suyun içine yarım bardak sirke koyup, yarım saat süre ile nasırlı bölgeyi bu suda bekletmek ve daha sonra bir havlu ile kurulayıp ponza taşı ile bölgeyi ovuşturmaktır.

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top