21 Şubat 2014 Cuma

Ahmet Maranki Çıban Tedavisi için Şifalı Bitkiler

Konu Saati  15:11  |  in  


Çıban Nedir? Çıban neden olur?


Çıban, deride çıkan, değişik büyüklükte oluşan iltihablı kabartı demektir. Çıban, kısaca her hangi bir mikrobun sebep olduğu kıl kökünün ya da onun çevresinin irin toplamasıdır.

Çıban, vücu­dun her hangi bir yerinde çıkabilir ama genellikle vücu­dun omuz ve sırt kısmında veya kasık bölgelerinde çıkarlar. Seyrek veya sık çıkabilirler.

Ahmet Maranki Çıban için Şifalı Bitkiler


Prof. Dr. Ahmet Maranki çıban tedavisi için kullanılan şifalı bitkileri şöyle sıralıyor: Kara boynuzu otu, keten tohumu, kudret narı, kuru üzüm, marul, semizotu, ardıç.

Kara boynuzu otunun tohumlarını iyice dövüyoruz. Un haline gelene kadar eziyoruz. Sonra elde edilen lapa ile çıbanın üzerini örtüp sarıyoruz.
Kara boynuz otu tohumunu bulamazsanız, keten tohumunu dövülerek bal ile karıştırırak elde edeceğiniz lapada aynı şekilde kullanılabilinir.
Kudret narının yağı da çıban tedavisi için faydalıdır. Kudret narı yağından günde 2 kere çıbanların üzerine koyun.
Kuru üzüm ile sığırın iç yağını merhem haline getirin. Derideki yaraların üzerine koyarsanız iltihabını dışarı akıtır, yarayı iyileştirir.
Marulun yaprakları da faydalıdır. Marul yapraklarını ezip, lapa haline getirin ve çıbanların üzerine koyun. Marul yapraklarını haşlayarak da kullanılabilirsiniz.
Semizotu da lapa haline getirilip, iyice ezilerek, çıbanların üzerine konulur.
Ardıç dallarını ezin ve kaynatın. Elde edilen ardıç dalı suyuna sıcak su ilave edip, çıbanların üzerine kompres yapılır.
Lütfen çıbanları sıkmayınız.

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top