28 Şubat 2014 Cuma

İştah açıcı doğal besinler

Konu Saati  15:11  |  in  Şifalı Bitkiler

İştah açan ilaçlar

Doğal iştah açıcılar


Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.

Anason tohumlarının yenmesi iştahı arttırır.

Ananas tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdır, harareti söndürür.

Andız otu iştah açar. Ardıç meyveleri iştahı arttırır, hazımı kolaylaştırır.

Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir.

Ceviz yapraklarından yapılan ceviz yaprağı çayı iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.

Güvercin kökü iştah açıcıdır.

Kantaron iştahı açar, hazımsızlıkları giderir.

Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.

Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açar.

Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir.

Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun tahtakurusunu andıran çok kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.

Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.

Nohut kilo aldırır.

Soğan iştahsızlığa iyi gelir.

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top