26 Şubat 2014 Çarşamba

Günlük hayatta evde pratik bilgiler

Konu Saati  18:35  |  in  sağlıklı yaşam

GÜNLÜK HAYATTA İŞİNİZİ OLDUKÇA KOLAYLAŞTIRACAK PRATİK BİLGİLER, TÜM BAYANLARIN KURTARICISIDIR. İŞTE KOLAYCA UYGULAYABİLECEĞİNİZ MUTFAKTAN TEMİ ZLİĞE, ALIŞVERİŞTEN CİLT BAKIMINA KADAR HAYATINIZIN HER ALANINDA SİZE YARDIMCI OLAC AK BİLGİLER...

*  Limon, portakal gibi asitli meyveleri sakın mutfağınızın tezgâhı üzerinde kesmeyin. Asit, mermere zarar verir ve tezgâhınızda lekeler oluşur.

*  Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturun ve kalın delikli bir süzgece atın, un ile beraber çöpler de düşer.

*  Kivi ve ananasla yapılan kremalarda sulanma oluyorsa, bu meyveleri dilimleyip, çok kısa bir süre sıcak suya batırıp çıkartın, kremanın sulanmadığını göreceksiniz.

*  Muz buzdolabında değil, oda sıcaklığında rüzgârsız bir yerde saklanır.

*  Kurabiyeleriniz sıcakken daha kolay tepsiden çıkar. Soğumaya bırakıldıktan sonra bazen tepsiye yapışır ve parçalanmadan çıkmaz. Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almayı unuttuysanız, kurabiye tepsisini kızdırın, böylece kurabiyeler daha kolay çıkacaktır.

*  Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için teneke bir kaba koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır.

*  Pandispanya hamuru çok pişerse kuru ve kırılgan olur. Pişme süresi bitmesinden 5 dakika önce pişip pişmediğini kontrol edin. Parmağınızla üstüne bastırın, çukur kalırsa henüz pişmemiş, eğer çukur düzelirse pişmiş demektir.

*  Ağzınızdaki kötü kokuları gidermenin birkaç yolu vardır:  Tuza veya sirkeye batırılmış birkaç maydanoz yaprağı yemek, rezene tohumu veya kahve çiğnemek. Klorofilli ağız tabletleri de ağız kokusunu gidermede işe yarar.

*  100 ml. Suya 10 gram kadar ıhlamur koyup kaynatın. Günde birkaç kez 15’er dakika, boğazınız yanan yerlerine kompres yapın.

*  Taze naneyi birkaç dakika kaynar suda bekleterek içerseniz baş ağrısına iyi gelir.

*  Gözünüze kum tanesi kaçtıysa bir parça pamuğu ılık ve şekersiz çaya batırıp gözünüze kompres yapın.

*  Eğer uykusuzluk çekiyorsanız yatağa girmeden önce bir bardak şekerli su içmeyi deneyin. Sinirleriniz gevşeyecek, rahatça uykuya dalmanızı sağlayacaktır.

*  Cildi büyük gözenekli olanlar için killi toprak ve havuç suyu yüze sürülüp 1 saat sonra yıkanır.

*  Cildinizin canlı görünmesini istiyorsanız bol bol limon suyu için ya da akşamları yatmadan önce limonla ıslatılmış bir küçük tabak kuş üzümü veya mürdüm eriği yiyin.

*  Yorucu bir günün ardından önce soğuk su ile yüzünüzü yıkayın, kurulayın. Daha sonra gül suyuna batırdığınız bir pamukla yüzünüzü silin. Rahatladığınızı hissedeceksiniz.

*  Yemek hazırlarken elleriniz soğan koktuysa kereviz ile ovmayı deneyin. Kokusu gidecektir. Sarımsak kokuyorsa da maydanoz ile ovabilirsiniz.

*  Saç kurutma makinenizi kullanırken ılık havayı tercih edin ve elinizle sürekli havalandırarak kurutun.

*  Kahverengi ayakkabıyı siyaha çevirmek istiyorsanız önce deriyi çiğ bir patatesle iyice ovaladıktan sonra siyaha boyayın ve cilalayın

*  Bol ayakkabılar çorapların kaçmasına ve nasırlara sebep olur. Hâlbuki bunun da çaresi vardır.

*  Ayakkabı derisinin topuk kısmını ara sıra bir mum parçası ile ovun. Göreceksiniz bu dertlerin hepsi kaybolacaktır

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top