20 Şubat 2014 Perşembe

Kiraz meyvesi ile kiraz sapının faydaları

Konu Saati  20:33  |  in  Şifalı Bitkiler


BOTANİK ADI  Prunus Avium

İÇERİĞİ 

Meyvelerinde şekerler, elma ve limon asidi, fosfor, A, B3, C vitaminleri, Sap ve gövde kabuklarında, tanen ve potasyum tuzları.

 

 

Kiraz ve kiraz sapının faydaları

* İdrar söktürücü, vücutta biriken zehirli maddelerin karaciğer ve böbrek yolu ile dışarı atımı, vücutta biriken fazla suyun atılmasında etkili bu sayede zayıflamaya yardımcı, kanın temizlenmesine yardımcı

* Kabız yapıcı, ishali önleyici

* Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de faydalı olabilir.

* İçeriğinde bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir, varsa zamanla döktürebilir. Safra kesesi taşının dökülmesine yardımcı olup, safra akışını normale döndürebilir. Karaciğer şişkinliğine iyi gelebilir.

* İçerdiği mineraller ( potasyum) nedeniyle bedenin su dengesi düzenler.

* Çiçekleri göğsü yumuşatır ve öksürüğü giderir.

Meyve sapları 

Kuvvet verici metabolizmayı hızlandırıcıdır, vücudun direncini artırıcıdır, sinirleri kuvvetlendirir. Kabukları ishali keser, ateşi düşürür.

 Zayıflamaya yardımcıdır. Kiraz sapıyla yapılabilecek zayıflama çayı tarifi;


KİRAZ SAPIYLA ZAYIFLAMA : Yarım litre kaynar suya 30 gr kiraz sapı eklenip 10 dakika kadar demlenir ve günde 3 fincan aç karnına içilir. Özellikle menapoz dönemindeki kadınların şikayetlerine de çok faydalıdır
Kiraz sapı ile hazırlanabilen bir diğer tarifimiz daha var ; Aslında bu karışık bir bitki çayı. Küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz.


 






Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top