20 Şubat 2014 Perşembe

Resimli Göbek Eritme Yöntemleri, Göbek Eritme Egzersizleri

Konu Saati  18:18  |  in  Herbalistler


Bu yazımızda toplumun en büyük sorunlarından birisi olan göbek sorunundan kurtulma yöntemlerini ele alacağız. Göbek sorunu çok yaygın bir sorun olmuştur. Daha çok erkeklerde görüldüğü düşünülse de bayanlarda da göbek çoklukla görülmektedir.

Göbeğinizi eritmek için sizlere oldukça faydalı tavsiyelerimiz var. Öncelikle nefes alıp verme tekniklerini uygulamanızda fayda var. Bunun için şu tekniği izleyebilirsiniz:


Nefesi burnunuzdan almalısınız. Burnunuzdan alabildiğiniz kadar çok miktarda, ama yavaş bir şekilde nefes alın.
Nefesi ağzınızdan vermelisiniz. Aldığınız nefesi yavaş bir şekilde ağzınızdan verin.
İlk iki hareketi tekrarlayın.
Şimdi saniyeyi ayarlayalım. Burnunuzdan nefes alırken dörde kadar sayın. Om bir, om iki, om üç, om dört şeklinde sayabilirsiniz.
Nefesi vermeye başlarken bu sefer altıya kadar sayın.
Nefes vermek, nefes almaktan daha yavaş yapılmalıdır.

Resimli Göbek Eritme Yöntemleri, Göbek Eritme Egzersizleri







Evet, işte ilk 3 egzersizimizin resimlerini yukarıda görüyorsunuz…..

İlk egzersizimize başlamak için sırt üstü yere uzanın. Kollarınızı iki yanınıza, avuç içleri yere yapışık şekilde uzatın. Şimdi bir dizimizi kırıp, diğer ayağımızı havaya kaldıracağız. Öncelikle sol dizinizi kırın. Resimdeki pozisyonu alcak şekilde sağ bacağınızı dik ve gergin şekilde havaya kaldırın.

Şimdi ortadaki resimdeki pozisyonu alacağız. İki elinizi kaldırın ve sağ dizinizi tutun. Yerdeki sol bacağınızı da gergin şekilde kırk beş derece kaldırmaya çalışın. Resimdeki şekili aldıktan sonra öne doğru 8 defa küçük esneme yapmaya çalışın.  Sonra ise ayak değiştirn ve 8 esneme de sol ayağınıza yapın.

3. resimdeki hareket için yerdeki pozisyonunuzu koruyun. Dizinizi tutmayın, bu sefer eller diz hizasında ileri doğru uzatılacak. 8 defa  esneyin. Diğer bacak için de aynı hareketi tekrarlamayı unutmayın.

Resimli Göbek Eritme Yöntemleri, Göbek Eritme Egzersizleri 2. Hareket








Bilinen mekik çekme pozisyonunu alın yani elleriniz  ensede, ayak tabanlarınız yerdeolacak şekilde sırtüstü yere uzanın. Bu harekette nefes zamanlaması çok önemlidir. Nefesi verirken kalkacak, nefesi alırkenyere yatacaksınız. Bu mekik hareketini 8 li 3 set halinde yapın. Yani 3 defa, 8er mekik çekin. Mekikte eller ileri doğru uzatılılır, gövde öne yani dizlere doğru esnetilir.
Hareketin devamında yerdeki pozisyonunuzu koruyun. Bacaklarınızı arkasından yani baldırlarınızdan tutun.Karnınızı içeri doğru çekip belinizin üzerinde doğrulun. 4 e kadar sayın. 2. hareketi ilk hareketle dönüşümlü olarak uygulayın.

Resimli Göbek Eritme Yöntemleri, Göbek Eritme Egzersizleri 3. Hareket





Eller ensede yere uzandıktan sonra, ilk resimdeki pozisyonu alıyoruz. Bunun için gövdenizi kıvırın, sol dirseğiniz ile sağ dizinizi birbirine değdirin. Sonra diğer bacağınızı diğer dirseğinize değdirin.8 er defa tekrarlayın.

2. resimdeki şekli alın. Sırt üstü yere uzanmış vaziyette dizlerinizi kırıp yukarı kaldırın. Avuçlarınız iki yanda yere yapışık olsun. Bacaklarınızı hafifçe açık bırakın. Kalçanızı 8 defa yukarı kaldırın indirin. Nefes alma kuralı ise şöyle: Bacaklar yukarıda iken nefes alın, aşağıda iken nefes verin.

Pozisyonuzu bozmadan 3. resimdeki şekli alın. Bacaklarını gergin şekilde doksan derece dikin ve ayak parmak uçlarınızu ileriye uzatın. Şeklinizi koruyarak kalçanızı yerden 8 defa kaldırıp indirin.

Resimli Göbek Eritme Yöntemleri, Göbek Eritme Egzersizleri 4. Hareket





Yine sırtüstü yere yatıp. Ayaklarınız birleşik olarak dümdüz uzanın. Avuç içleriniz yerde iken ayaklarınızı 90 derece kaldırın.  Bu hareket için kürek kemiklerinizi aşağı doğru sarkıtılır. Vücudun üst kısmını yukarı doğru bükülür. Bu esnada nefes alınır. Sonrasında karın içeri çekilir ve yavaşça 2. resimdeki  tam oturuş durumuna gelinir. Kollarınızı havada tutulurak baştaki yatış  pozisyonuna doğru geriye yatılır.  4 defa olarak başlanır, sonra kademe kademe arttırabilirsiniz.

3. resimdeki şekli alacağız. Dizler bükülü  durumda, ayaklarınız kalça genişliğinde açık olarak ve yere tam basar şekilde sırtüstü yere uzanın. Göbek içe doğru çekilerek karın kaslarınızı kasılır. Nefes alınır.Sonra kuyruk sokumu yerden kaldırılır. Kalkarken nefes verilir. Yerde sadece kürek kemikleriniz  temas edene kadar vücudunuzu yükseltmeye devam edilir. Bu durumda 30 saniye bekledikten sonra sol bacak kalça hizasında olacak şekilde ileri doğru uzatılır. Biraz beklenir.  Sonra diğer ayakla aynı hareket yapılır. Her bacakla 4 defa yapılır. Sonra kademeli olarak 8 defa yapılır.










Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top