23 Şubat 2014 Pazar

Dalak şişmesi ve dalak tıkanıklığı bitkilerle tedavisi

Konu Saati  15:48  |  in  Karaciğer Hastalıkları

Dalak karaciğerin yardımcısı konumundadır. Ömrü biten alyuvarları parçalar, onları kullanılır hale getirip vücuda iade eder. Rekirin, yağın ve proteinin metabolizmasını bir bölümü dalakta oluşur. Bağışıklık maddeleri de üretir. Kan içinde ki mikroplan temizler. Hastalık anında vücudun di­rencini arttıran akyuvarları üretir.

 

 

 

 

DALAK ŞİŞMESİ  

Dalak vücudun mikroplara karşı korunmasını üstlendiği için, çeşitli hastalıklarda şişer. Tifo, sıtma, frengi ve zehirlemelerde dalak şişer.

Bitkilerle tedavisi

Kereviz yaprağı papatya kaynatılıp balla tatlandırılarak normal soğuk 1'er su bardağı içmeye devam edilir. Kekik, sinameki, çörekotu sirkede kaynatılıp birer fincan içilir. Kuru üzüm, üzüm hoşafı içilmeye devam edilir.

DALAK TIKANIKLIĞI


Bitkilerle tedavisi

Çörekotu, karahelile karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. İncir, sütle tatlı haline getirilip günde 1 'er kase yenmeye devam edilir. Teleme yoğurdu yenir. Şifalı yemekler bahsine bak. Kara hindiba, Ayrık kökü karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak1'er su bardağı içmeye devam edilir. Yarım çay bardağı halis zeytinyağına 1 limon sıkılıp içmeye devam edilir.

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top