23 Şubat 2014 Pazar

Şems Arslan ~ Bin yıllık cilt yenileyici yakut kremi yapılışı(tarçınlı)

Konu Saati  11:17  |  in  Şems Arslan

Bir çok faydasına değineceğimiz tarçın hintli kadınların olmazsa olmazı, tarçından romatizma, kireçlenme,güzellik, formda kalmak için  bitkisel ilaçlar hazırlarlar. Ayrıca portakal suyu ile birlikte müthiş bir yağ yakıcıdır. Vücudu arındırmak için sağlep-tarçın kullanılabilir, boza tarçınsız olmaz, yoğurta süte katılarak beslenme alışkanlığımızda tarçına daha fazla yer verilmelidir.
İpucu: Et suyunu iki 3 gün bekletmek isterseniz içine biraz tarçın atarsanız et suyunun içinde bakteri oluşmaz ve 3 gün saklayabilirsiniz. Tarçın kabuk şeklinde tercih edilmelidir.

Tarçınlı Tarifler

Hücre yenileyici cilt sıkılaştırıcı kahvaltı

3 adet yeşil elma
1 yemek kaşığı bal veya pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limon
1 adet portakal kabuğu

Hücreleri  yenileyen bin yıllık yakut kremi tarifi


1 yemek kaşığı kakao yağı
1 dilim helva
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı ayurveda yağı veya balık yağı (bu iki yağda  yoksa zeytin yağıyla deneyin)

Kakao yağını cilt kırışıklıkları,sarkma ve çatlaklara karşı güvenle kullanabilirsiniz. Kakao yağı ve helvayı ezerek hamur haline getirin çay kaşığının ucuyla tarçın atın(fazlaya gerek yok ) 5 yıldızlı bu tarife ayurveda yağını daha sonra ekleyin ve masaj yaparak uygulayın her bitkisel krem soğuk kullanılmalı buzdolabında saklanmalıdır. Leke tedavisinde 2 gün aralıkla 10 dk bekletilir. Kırışıklık varsa sarkma varsa 5 dk yüzünüzde bekleterek uygulayın. Normal ciltler için ise 2-3 dk bekletmek yeterlidir. En son olarak buzla yüzünüzü sakinleştirin.



Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top