26 Şubat 2014 Çarşamba

Besinlerde Folate (Folik Asit) Nedir Ne İşe Yarar?

Konu Saati  13:32  |  in  Vitamin ve Mineraler

Folik asit, folate olarak bilinir. Suda çözünebilir B vitamininin formlarıdır. The B vitamin folate reduces levels of homocysteine, a molecule that is a risk factor for cardiovascular disease and stroke. Falote vücudun büyümesi ve gelişmesi için gereklidir. DNA oluşumunda ve hücre bölünmesinde anahtar rol oynar, anemianın bir oluşumuna karşı koruyuculuğa yardımcı olur, beynin ve spinal cordun ( neutral tube hataları ) doğum hataları riskini azaltmaya yardımcı olur.

Neutral tube hatalı bir bebeğin zamanla riskinin azalmasına yardımcı olur. Kadınların günde önemli miktarda folate almaları gereklidir. (400 mg/gün)

Hamile esnasında düşük miktarda folate alınması doğum bozukluğuna ve hamilelik kaybına katkıda bulunur. Hamile kadınlarda folate ihtiyaçları artar. Sağlıklı hamilelik için yeterli folate ihtiyacı sağlanmalıdır.
Folate vücuttaki homocysteine seviyesini önemli ölçüde düzenler. Yeterli miktarda folate içeren içeceklerin veya yiyeceklerin alınması kandaki homocysteinenin seviyesini düşürür. Homocysteine, kardiyovasküler hastalığı ve çarpıntı için risk faktörü olan bir moleküldür. Homocysteine kanda bir amino asittir.

Homocysteine kanda yüksek konsantrasyona ulaştığı zaman koroner kalp hastalığının ve cognitivenin tamir edilmemesi söz konusudur. Araştırmalara göre düşük seviyede vücutta folate olması düşük enerji seviyesi, depresyon ve hatta hafıza kaybı demektir. Çalışmalar göstermiştir ki uzun süreli folik asit alınması akciğer ve kolon kanserini önleyebilmektedir.

Başlangıç çalışmaları göstermiştir ki düşük folate konsantrasyonu Alzheimer hastalığı ilgili olabilir.
Bir bardak (0.227 kg veya litre) %100 portakal suyu 69 mg folate içerir. İnsanların günlük 400 miligram folateye ihtiyacı vardır. Her gün bir bardak (0.227 litre) %100 portakal suyu içildiği zaman folatenin yaklaşık olarak %15 temin edilmiş olur.


Resimde
Asparagus: Kuşkonmaz,
Okra: Bamya

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top