20 Şubat 2014 Perşembe

Böbrek taşı ve kumları düşürmek için bitkisel destekler

Konu Saati  21:40  |  in  Şifalı Bitkiler

Çeşitli sebeplerle böbrekte oluşan taşlar bazen kum tanesi kadar küçük bazen de yumurta kadar büyük olabilir. Ufak kum ve taşlar böbrekten kolaylıkla çıkabilir ama büyükler şiddetli ağrılara, terleme ve kusmalara ebep olur. İdrarın rengi bulanıktır. Göğsün ön kısmında kaburgaların altında ani kıvrandırıcı ağrılar hissedilir. Böbrek taşlarını düşürmek için öncelikle ve özellikle böbrek iltihabının antibiyotikle kurutulması gerekir. Böbrekteki iltihabı iyice kurutup temizlemeden hangi bitkiyi, hangi ilacı , hangi materyali kullanırsanız kullanın hiçbir faydası olmadığı gibi taşı düşürmek de mümkün değildir. (Antibiyotik yerine veya antibiyotikle birlikte hiçbir yan etkisi olmayan kekik
eteriğini kullanmak daha uygundur.)

Böbrek iltihabını kurutmak için hiçbir yan etkisi olmayan kara kekiğin eterik yağını (Güçlü bir antibiyotiktir.) 7 gün veya 14 gün süre ile kullanıp tamamen böbreği iltihaptan temizledikten sonra aşağıdaki işlem uygulanır.



TAVŞAN MEMESİ - TAVŞAN TOPUĞU - NOEL ÇİÇEĞİ(Ruscus aculeatus)

30-90 cm. arasında dikenli, mersine benzeyen ve tıbbi değeri olan şifalı bir bitkidir. Orman içlerinde ve
kalkerli arazilerde doğal olarak yetişir. Yaprakları koyu yeşil ve sivri uçludur. Eylül – Nisan aylarında açar, sonbaharda yaprakların üzerinde kırmızı renkte nohut gibi yuvarlak meyveleri oluşur. Bu nedenle bitkiye tavşan memesi denmiştir.

ÖZELLİĞİ: İdrar artırıcı, ateş düşürücü, böbrek taşı ve kumlarını kil gibi eritme özelliği vardır. Toprak altında kalan ve patatese benzeyen kısmı kullanılır. ( Bu patatesli kısmı tavşanın topuğuna benzediği için bu ismi almıştır.)

KULLANILIŞI: 1 kg. tavşan topuğu 3 lt. suda iyice kaynatılır ve 3-4 saat ayazlatılır. Sonra süzülüp buzdolabında muhafaza edilir. Her gün su yerine aç ve tok olarak en az 10 bardak kadar içilir. 7 gün ile 20 gün arasında netice alınır.
İnsan böbreğindeki taşı kil gibi eritip hepsini birden idrarla birlikte bir çırpıda ağrısız ve sızısız haş diye boşalttığı, dışarı attığı için insanı çok rahatlatır. (Defalarca denenmiştir.)
Not: Böbrek ve mesane iltihapları antibiyotikle iyice kurutulup temizlenmeden bu tertip kullanılmaz.


Şevketi bostan:(Cnicus benedictus )
Ege’de böbrek taşı ve kumları düşürmek için kullanılan şifalı bir bitkidir. Bunun için kendi bölümünde verilen bilgileri okuyunuz. Böbrek taşını düşürmede avokado, gileboru, kayış kıran, yoğurt suyu, maydanoz suyu v.s. gibi birçok şifalı şeyler kullanılsa da hiçbir bitki tavşan topuğu kadar böbrekteki taşı eritip idrarla dışarı atma gücüne ve özelliğine sahip değildir.

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top