28 Şubat 2014 Cuma

Kozmetik Ürünlerin Zararları

Konu Saati  07:29  |  in  Kozmetik Ürünlerin Zararları Nelerdir

Kozmetik Ürünlerin Zararları Nelerdir,Kozmetik Ürünler Zararları
Kozmetik Ürünlerin Zararları
Kozmetik Ürünlerin Zararları
Kozmetik Ürünler Kanser Yapar mı,Kanser Yapan Kozmetik Ürünler,Kozmetik Ürünlerin Zararları Nelerdir,Kozmetik Ürünler Zararları
Güzelleşmek ve pek çok problemleri gidermek adına sıklıkla kullandığımız kozmetik ürünler hakkında ne kadar bilgiliyiz sizce ?  Bu konuda pek çok araştırma yaptım..Araştırmalarım sonucunda, özellikle de güzellik maksatlı kullanılan kremler, cilt maskeleri, ve diğer pek çok kozmetik ürününün en doğal olanlarını tercih etmek gerekiyor. Hatta mümkünse, bu ürünlerden evde hazırlayabildiğimiz kadarını da kendimiz hazırlamamız gerekiyor. Çünkü, pek çok makalede, kozmetik ürünlerin neredeyse hepsinde kansere sebep olan maddelerin bulunduğu ileri sürülmekte.. Şimdi gelin hep birlikte kozmetik ürünlerin zararları nelermiş bir bakalım..

Kozmetik Ürünler Kanser Yapar mı,Kanser Yapan Kozmetik Ürünler,Kozmetik Ürünlerin Zararları Nelerdir,Kozmetik Ürünler Zararları
* Tüy dökücü kremlerin pek çoğunda, kemoterapide kullanılan ilaçların seyreltilmiş hali bulunmakta.. Uzun süreli kullanımda kanser riskini oldukça yüksek oranda artırıyor.
* Son zamanlarda kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde denenmesi işini kozmetik firmaları bırakmış durumdalar. ???? Yani firmaların yeni denekleri kadınlar.. En azından Amerika'da ortaya atılan iddialar bu yönde.. İddialara göre, şampuanlardan yüz kremlerine, rimellerden rujlara kadar birçok kozmetik ürününün yüzde 99.7'si denenmemiş ürünlerden oluşuyor. Rapordaki bir diğer ürkütücü iddiaya göre de; bu ürünlerin çoğunda kansere neden olan maddeler içeriyor.
* Makyaj malzemelerinin içinde bulunan, kömür katranı, fenilediamin, benzen ve formaldehit gibi kimyasallar uzun süreli kullanımda, kanser hastalığı riskini artırıyor. .
* Kozmetik ürünlerin sürekli ve uzun süreli kullanımı, rahim, yumurtalık ve cilt kanseri gibi kanser risklerini büyük oranda artırıyor.
* Kozmetik ürünlerin içerisinde 10.500 kimyasal madde bulunuyor. Ve bu maddelerin % 89'u sağlık açısından güvenilir değil. Amerika'nın önde gelen sağlık örgütlerinin de destek verdiği "Güvenli Kozmetikler Kampanyası"nın sonuçlarına göre de; kozmetik ürünlerde kullanılan 10 bin 500 kimyasalın yüzde 89'u sağlık açısından güvenilirlik taşımıyor.
* Üstelik bu kadar zararlı maddeye rağmen, kozmetik ürünlerin denetimi gerektiği gibi yapılmıyor.
* Güzel kokmak için keyifle kullandığımız parfümlerin %95 'i sentetik petrolden üretiliyor. Yine gerekli denetimler yapılmadığından, parfüm üretici firmalar,parfümlerin içeriğindeki maddelerin açıklamasını yapmıyorlar.
Kozmetik Ürünler Kanser Yapar mı,Kanser Yapan Kozmetik Ürünler,Kozmetik Ürünlerin Zararları Nelerdir,Kozmetik Ürünler Zararları

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top