15 Ocak 2014 Çarşamba

Şems Aslan ~ Bu bakım formülleri sadece erkeklere

Konu Saati  14:37  |  in  Şems Arslan

7’den 70’e tüm erkeklere daha sağlıklı cilt için doğal formüller

Biz kadınlar yanımızdaki erkekleri güçlü, sağlıklı ve pozitif görmek isteriz. Çocuk sahibi olduktan sonra da hayatımızı çocuklara adarız. Bu nedenle çocuk büyüten annelere bir takım sağlıklı yaşam formülleri vermek istiyorum. Babalar Günü dolayısıyla tavsiyelerim öncelikle erkek çocuk büyüten annelere olacak...


Bebeği her gün yıkayın

Yeni doğmuş çocukların cildi çok hassastır. Bu yüzden özel bakıma ihtiyaçları vardır. Temizlik ve hijyen çok önemlidir. Bebeği günde bir defa yıkamak şarttır. Yeni doğmuş çocukları 21 gün boyunca kaynatılmış suyla yıkamak lazım. Suda ağır metaller bulunduğu için ince bebeğin derisi tahriş olabilir. Bebeğin cildinin nemli ve temiz kalması için suya birtakım bitkiler katılmalı. Bu bitkilerden papatya çiçeği çok önemlidir. Sakinleştiricidir, mikrop ve bakterileri kovan özelliğe sahiptir. Ihlamur çiçeği de deri katmanlarını temizleyip kadife gibi yapar. Vereceğim tarife uyarak bebeklerde pişikleri önleyen banyo suyunu hazırlayabilirsiniz. Bir yemek kaşığı papatya kurusu, bir yemek kaşığı ıhlamur çiçeği ve çay kaşığı ucunda pembe tuzu önceden kaynatılıp soğutulmuş suya ilave edin. Suyun sıcaklığı 27-28 derece olmalıdır. Ayrıca bebekte kepeklenme varsa anne sütüyle saçlarını temizleyin. .



Alerji önleyen tıraş sonrası jel:

20 yaşındaki erkeklerin hormonları çok aktif çalışır. Anneler bu yaşta, çocuklarını kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya özen göstermeli. Pantolon cebinde telefon taşımak sakıncalıdır. Çünkü kısırlığa neden olabilir. Sauna ve sıcak banyodan da uzak durmak lazım. Dizüstü bilgisayar 70 derece ısındığı için kötü sonuçlar doğurur. Güçlü içeceklerden de uzak tutun. Anjin ve gripte ateşin çıkmamasına özen gösterin. Dar pantolon ve ağır spor damar sertleşmesine neden olur. Ayrıca erkekler traş oldukları için ciltlerindeki ölü hücreler temizlenir. Alerji önleyen tıraş sonrası jel için bir tane keçi sütü sabununu rendeleyin. Üzerine iki bardak sıcak keçi sütü ilave edin. Bir tatlı kaşığı ayurveda Himalaya yağı ilave edip çalkalayın. Bu karışımı tıraş sonrası kullanın.

40 yaşındaki erkekler şefkat ister

40 yaş ve üzeri erkeklerin saçları beyazlaşır. Yalnızlık hissi başlar. Sevgiye ve şefkate daha çok ihtiyaç duyarlar. Güçlü kasları yumuşamaya başlar. Kemiklerde ağrı, varis problemi oluşur. Bu yaştaki erkekler hayatlarında her şeyi kontrol altına almak zorundadırlar.


Ergenlik sivilcelerini yok eden erkek toniği:

500 gr sıcak su
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurta akı
1-2 damla iyot
1 çay kaşığı sirke
1 dal biberye

Hepsini karıştırıp yüzünüze sürün. 15 dakika sonra yüzünüzü durulayın. Günde beş defa yüzünüzü pamukla silin.

40 yaş erkeklerine saç güçlendirici biber toniği

1 bardak kaynar su
Yarım çay bardağı alkol veya ispirto
1 tane acı kırmızı biber
1 tane kereviz

Bunları karıştırıp bir hafta karanlıkta bekletin. Haftada üç defa saç diplerine 30-35 dakika uygulayın. Daha sonra ılık suyla yıkayın.


60 yaş ve üzeri erkekler için

Çam yağı 60 yaş ve üzeri erkekler için kireçlenmeyi, romatizmayı ve ağrıları dindirebilir:

Bir güveç kabına çam ve tereyağını kat kat koyun. Folyo ile kapatıp 40-45 derecelik fırında bir saat bekletin. Soğuduktan sonra süzün ve cam kavanoza koyun. Bir ay boyunca akşamları yatmadan önce eklem yerlerine sürün. İhtiyaç duydukça kullanın. Siyah çikolata, yeşil soğan ve yumurta ise kas yapmayı sağlar.

Siyah çikolata çok az şeker içerir. Teobronin maddesi damarları genişletir. Hafızayı güçlendirir ve enerji verir. Antispazmatiktir. Kan akışını artırır. Çok kalorili olduğu için günlük doz 6 gramı aşmamalıdır.

Yumurta kas büyümesi ve gelişmesine yardımcı olur. Kasları inşa etmek için gerekli olan leşin aminoasitti barındırır. Yumurta yemeyen çocuklar büyümeme riski taşır.

Yeşil soğan bol miktarda A ve C vitamini barındırır. Vücut direncini arttırır. Şiddetli ağrılara karşı koyar. Yorgunluğu azaltır. Vücuda kuvvet verir.



ŞEMS ARSLAN
sems.arslan@hotmail.com
www.semsarslan.com

Alıntıdır:
Güzellik Pınarı - Şems Aslan - Taraf Gazetesi: Bu formüller erkeklere yazısını kaynağın'dan oku

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top