14 Ocak 2014 Salı

Ömer Coşkun Kemik erimesini önlemek için bitkisel takviyeler

Konu Saati  18:38  |  in  Romatolojik Hastalıklar

Düşük kalsiyum, fazla miktarda et yenmesi, düşük oranda sebze ve meyve tüketilmesi, yüksek oranda kafeinli içeceklerin tercih edilmesi kemik erimesine sebep olabiliyor.

Düşük kalsiyum, fazla miktarda et yenmesi, düşük oranda sebze ve meyve tüketilmesi, yüksek oranda kafeinli içeceklerin tercih edilmesi kemik erimesine sebep olabiliyor.

Omega–3 yağ asitleri kemiklerin tahribine neden olan sitokinlerin oluşumunu baskılayarak kemik erimesini azaltıcı etki gösterir. Bazı çalışmalar günde 4 gr Omega–3 yağ asitleri alımının kemik kütlesini koruyucu veya artırıcı etkinin olabileceğini göstermiştir.

Kırkkilit otunun içerisindeki silisyum gibi maddeler kemik yapısını korumaya ve tamir etmeye yardımcıdır. Bunun için bir yemek kaşığı kadar kırkkilit otunu 1 lt. suyun içerisinde 5 dakika kaynatıp 20 dakika soğuttuktan sonra bir bardak içebiliriz ve geri kalan suyun içerisinde ayaklarımızı 20 dakika bekletebiliriz

Hayvanlar üzerinde yapılan bir deneyde yüksek kalsiyum içeren diyetin yanında günlük 5 gr üzüm çekirdeği özütünün verilmesi, kemik yoğunluğu ve kemik mineral içeriğinde belirgin bir iyileşme sağlamıştır. Üzüm çekirdeği özütü kemik erimesine neden olan proteolitik enzimleri de azaltıcı etki göstermektedir.

Yine çemen tohumunu 10 gün kadar saf zeytin yağında beklettikten sonra eklemlerimize sürdüğümüz zaman kemiklerimizin güçlenmesine yardımcı olabiliriz. En az 21 gün devam edilir.

•Son dönemlerde yapılan bir çalışmada kuru eriğin kemik sağlığının korunması ve kemik erimesinin önlenmesinde önemli rol oynadığı tespit edilmiştir. Menopoz dönemindeki kadınlara 3 ay boyunca kurutulmuş erik verilmiş ve süre sonunda serum kemik sağlığı göstergesi değerleri, toplam ve kemiğe özgün alkali fosfataz ve insüline benzeri büyüme faktörü-I değerlerinde iyileşmeler tespit edilmiştir.

Çikolata, tatlılar, gazlı içecekler içerisinde bulunan basit şekerler vücuttan kalsiyum atılımını artırabilir. Yine doymuş yağlar kalsiyum atılımını artırır. Bu yüzden bu ürünlerin çok fazla tüketilmemesi tavsiye edilir.

Kabuklu bir soğanı önce yıkayıp sonra dörde böldükten sonra kabuklarıyla beraber 5 dakika suda kaynatıp soğuduktan sonra suyunu içmek kemik yoğunluğunu korumak, kemikleri güçlendirmek ve kemik erimesini durdurmaya yönelik önemli adımlardandır. En az 21 gün devam edilir.

Kemik yapısının güçlendirilmesi için düzenli egzersiz yapılması öneriliyor. Ayrıca sigara ve alkolün bırakılması önemlidir. Alkol kalsiyumun emilimini zorlaştırarak kemiklerin zayıf ve kırılgan olmasına neden olur. Sigara içinler içmeyenlerden daha fazla kemik erimesi riski taşırlar.

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top