14 Ocak 2014 Salı

Rozet Bitkisi

Konu Saati  15:48  |  in  Şifalı Bitkiler

Türkiye bitkisi olmamasına rağmen Türkiye ikliminde iyi gelişmiştir. Süs bitkisi olarak tarhlar halinde park ve bahçelerde yetiştirilmektedir.
Farmakolojik olarak aktif en önemli bitki bileşikleri ve türevleri son 30 yıl esnasında keşfedilmiş ve geliştirilmiştir. Yeni antikanser ajanlar 1950 lerden beri yoğun bir şekilde araştırılmaktadır.  Bunlar arasında klinik olarak faydalı ilk izole edilen maddeler Catharantus alkaloitleridir. Günümüzde, bisindol alkaioidi olan bu maddelerden vinblastine ve vincristine, hücre bölünmesini metafaz safhasında dnrdurarak hücre büyümesini inhibe etmektedir. Vinblastine Hodgkin hastalığı, lenfoma, renal, tes'tiküler, baş ve boyun kanserlerinde kullanılmaktadır. Vincristine diğer antikanser ajanlarla kombine olarak çocukluk çağındaki akut lemfositik lösemi, lenfoma ve sarkom, akciğer ve göğüs kanserinde geniş bir kullanılışa sahiptir

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top