15 Ocak 2014 Çarşamba

Diş eti apsesi için bitkisel tedavi

Konu Saati  15:55  |  in  Şifalı Bitkiler


Dişetinin dokusunda erimeye yol açan bu kronik ve ağnlı hastalığın tedavisinde, tüm bedeni olumlu etkileyebilecek, mikrop kırıcı, kan temizleyici ve lenf sistemini temizleyici özellikler taşıyan bitkilerle tedavi edilmesi gerekir. Dişetinin doğrudan tedavisi ise, dişeti iltihabı için önerilen reçetelerle gerçekleştirilebilir. Aynca yüksek dozda C Vitamini alımı ile bu tedavi desteklenmelidir.

Tedavinin en önemli bölümü ise aşağıdaki bitki kanşımının kullanımıdır:
Süsen kökü 1 ölçek, sekerci boyası kökü (dörtte bir ölçek) , çok ince kıyılarak iyice kanştınlır. 1,5 tatlı kaşığı kök, orta boy 2 su bardağı dolusu soğuk suya eklenir ve hafif ısıda 10-15 dakika kaynatılır, süzülür ve temiz bir termosa aktanlır. Böylecece kök çayı yapımı bitmiş olur.

İkinci aşama:Isırganotu 1 ölçek, yoğurtotu 1 ölçek, aynısafa 1 ölçek, ince kıyılarak iyice kanştınlır. 1,5-2 tatlı kaşığı bitki, orta boy 2 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür ve termostaki kök çayı ile karıştırılır. Aç karnına veya öğün aralannda günde içilecek olan 3 bardak çayın her bir bardağına, yanm tatlı kaşığı echinacea tentürü ve yanm tatlı kaşığı İsveç Şurubu eklenir.

Echinacea tentürü bulunamadığında, echinacea drajelerinden günde 3 kere 1 adet, çayla birlikte yutulabilir (echinacea preparatlan eczanelerden temin edilebilir, bitki ülkemizde tanınmaz). Bu tedavi 1-3 hafta boyunca, hastalık belirtileri ortadan kalkana kadar uygulanır.

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top