30 Ocak 2014 Perşembe

Demirhindi bitkisi ve bitkiden şerbet elde edilişi

Konu Saati  08:51  |  in  Şifalı Besinler

Şeker, nişasta ve ekşimtırak maddeler ihtiva eden demirhindi ağacı meyveleri, demirhindiba olarak bilinir yaygın olarak şerbet üretiminde kullanılır. Geçmişten günümüze susuzluğu giderici etkisi bilinmektedir. İçerdiği bol miktarıda A,C ve E vitaminleri, selenyum sayesinde, demirhindi bitkisi günümüzde kabızlık giderici, safra salgısını artırıci, barsakdüzenleyici, mide rahatsızlıklarında ve ateş düşürücü etkileri bilinmektedir.

Demirhindi şerbeti

 

Tüm malzemeler, Kabukları soyulmuş Demirhindi Meyvesi(300gr)  ve 2 litre suyla 1 saat kaynatılıp süzülür, elde edilen sıvıya 2,5 kg şeker eklenip( veya tatlandırıcı olarak bal vb besinler) yeniden 10 dakika daha kaynatılır. Biraz soğuduktan sonra yeniden süzülür.

2 adet zencefil kök
1 adet zerdeçal kök
1 tarçın çubuk
5-6 karanfil
3 yenibahar tane
3-4 adet kakule tane
1 adet vanilya çubuk
3-4 adet hünnap kurusu
20 gr rezene

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top