14 Aralık 2012 Cuma

YILBAŞI PASTASI NASIL YAPILIR ?

Konu Saati  22:00  |  in  Yılbaşı Pastası Yapma

Yılbaşı Pastası Yapma
Yılbaşı Pastası Nasıl Yapılır ?
Yılbaşı Pastası Nasıl Yapılır ?
Yılbaşı Pastası,Yılbaşı Pastası Tarifi,Yılbaşı Pastası Nasıl Yapılır,Yılbaşı Pastası Yapılışı,Yılbaşı Pastası Yapma,Evde Yılbaşı Pastası Yapımı,Yılbaşı Pastası Yapımı
Yılbaşına çok az bir vakit kaldı.. Belki de pek çoğunuz program yaparak, yılbaşını ev dışında bir yerde kutlamaya karar verdiniz. Bu yıl başı evde kalıp kutlama yapmak isteyen okurlarıız için, evde yılbaşı pastası yapımı önermek istedik.
Yılbaşı menüsünde, en çok beğenilecek olan tarif diyebiliriz..Bakalım  yılbaşı Patası Nasıl yapılır ? İşte size nefis bir yılbaşı pastası tarifi.
Yılbaşı Pastası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler ;
Keki icin :
3 adet yumurta,
1 fincan sıvı yağ,
1 fincan şeker,
2 su bardağı un,
Sosu için :
Bir iki yemek kaşığı nişasta ve un,
Yarım kilo süt,
2-3 yemek kaşığı margarin,
Kakao veya çikolata,
Bir fincan toz şeker,
Yılbaşı Pastası,Yılbaşı Pastası Tarifi,Yılbaşı Pastası Nasıl Yapılır,Yılbaşı Pastası Yapılışı,Yılbaşı Pastası Yapma,Evde Yılbaşı Pastası Yapımı,Yılbaşı Pastası Yapımı
 Bir fincan su (kabartma tozuna gerek yok çünkü yumurta köpürdüğü zaman kabartma tozu yerine geciyor.) altı yumurtayı bir fincan yağ ve bir fincan şekerle iyice çırpın ve içine bir fincan su ekleyin ve hepsini birlikte iyice köpürene kadar çırpın. (eger mixeriniz varsa mixerle çırpmanızı tavsiye ederim)
Sonra 200-225 derecede ısıtılmış sıcak fırına verin. Kabardıktan sonra derecesini 175 veya 200 dereceye ayarlayıp keki pişirin.
Sosunun hazırlanışı :Nişasta un ve kakaoyu bir miktar sütle karıştırın ve bütün sütü icine ekleyin. Karışımı karıştırarak kaynatın. Margarini içine ekleyin karıştırın. Sıcakken kekin üzerine dökün. Pastayı sabahtan yapın ki, akşama kadar tam kıvamına gelsin. Afiyet olsun...Şimdiden Mutlu Yıllar Dileriz.. Yılbaşı Pastası,Yılbaşı Pastası Tarifi,Yılbaşı Pastası Nasıl Yapılır,Yılbaşı Pastası Yapılışı,Yılbaşı Pastası Yapma,Evde Yılbaşı Pastası Yapımı,Yılbaşı Pastası Yapımı

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top