8 Aralık 2012 Cumartesi

PASTIRMALI SODALI SU BÖREĞİ TARİFİ

Konu Saati  03:05  |  in  Pastırmalı Sodalı Su Böreği Yapımı

Pastırmalı Sodalı Börek
Pastırmalı Sodalı Su Böreği
Pastırmalı Sodalı Su Böreği Tarifi
Pastırmalı Sodalı Su Böreği,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Tarifi,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Nasıl Yapılır,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Yapımı,Pastırmalı Sodalı Börek
Bloğumuzda sizlere dönem dönem yemek tarifleri, börek ve pasta tarifleri veriyoruz. Bu gün yine farklı bir börek tarifi ile sizlere, farklı bir lezzet sunmak istiyoruz. Pastırmalı Sodalı Su Böreği Tarifi.. Eğer hiç denemediyseniz, mutlaka denemenizi öneririz.. Gelelim Pastırmalı Sodalı Börek tarifimize..

Pastırmalı Sodalı Su Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler ;
*2 yufka,
*domates,
*sivribiber,
*pastırma,
Pastırmalı Sodalı Su Böreği Sosu İçin ;
*1 şişe soda,
*zeytin yağı,
*2 yemek kaşığı yoğurt,
*2 yumurta,
Pastırmalı Sodalı Su Böreği,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Tarifi,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Nasıl Yapılır,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Yapımı,Pastırmalı Sodalı BörekDomatesleri, biberleri ve partırmayı doğrayıp karıştırın. Sosu için olan malzemeleri derin bir kasede çırpın.
Yufkanın bir tanesini tezgahın üzerien serin. Üzerien sodalı sostan sürüp,her tarafına yayın. Yukkanın karşılıklı uçlarını içe doğru katlayarak bir kare oluşturun. Bu kare şekline gelmiş yufkayı 4 parçaya bölün. her parçanın ortalarını dikeine olacak şekilde bıçakla kesik atın. Ama tamamen kesmeyin. Ve sadece üstte görünen katını kesin. Alt katı içindeki malzemelerin dökülmemesi için kesilmememsi lazım)
kesip attığınız parçaların kenarlara doğru açın. İçine iç malzemeden koyup iki uçlarından büzün ve kayık şekli verin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerien kalan sodalı sostan süsürp önceden ıstılmış fırına sürün..
Pastırmalı Sodalı Su Böreği,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Tarifi,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Nasıl Yapılır,Pastırmalı Sodalı Su Böreği Yapımı,Pastırmalı Sodalı Börek

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top