21 Temmuz 2012 Cumartesi

ORUÇ AYINDA SUSUZLUĞU GİDEREN BESİNLER

Konu Saati  22:30  |  in  Şeftelinin Faydaları

Oruç Ayında Susuzluğu Gideren Besinler
Oruç tutanlar için susuzluğu gideren ve serinleten besinler,serinleten ve susuzluğu gideren bazı besinler,Oruç tutanlar için,Şeftelinin Faydaları,Meyan Şerbetinin Faydaları, Hurmanın Faydaları,Maden Suyunun Faydaları,Siyah Üzümün Faydaları,Kavun ve Karpuzun Faydaları
Onbir ayın sultanı ramazan geldi. 2012 yılında ramazan ayı Temmuz ayında başlayacak..
Üstelik, son derece sıcak bir dönem ve yıl yaşadığımız şu günlerde, bizler de oruç tutacak olan okurlarımız için, serinleten ve oruçta susuzluğu gideren besinler hakkında bir araştırma yaptık..
Oruç tutanlar için susuzluğu gideren ve serinleten besinler,
serinleten ve susuzluğu gideren bazı besinler,Oruç tutanlar için,Şeftelinin Faydaları,Meyan Şerbetinin Faydaları,Hurmanın Faydaları,Maden Suyunun Faydaları,Siyah Üzümün Faydaları,Kavun ve Karpuzun Faydaları
Sahurda tüketeceğiniz bazı besinler sayesinde, ramazan ayını çok daha rahat atlatmak mümkün. Size önereceğimz besinler sayesinde, susuzluğu çok fazla hissetmeyeceksiniz. İşte serinleten ve susuzluğu gideren bazı besinler...
Hurmanın Faydaları
Hurma: Bol miktarda potasyum, magnezyum ve demir içeren hurma adete bir mineral bombası. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden veriyor. Çöl meyvesi hurma, susuzluğu da gideriyor.
Şeftelinin Faydaları
Şeftali: Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatır. Hazmı kolaylaştırır. Susuzluğu ve ağız kokusunu giderir. Cildi nemlendirir dudaklara sürüldüğünde nemlendirici özelliği ile oruç tutanların dudaklarının kurumasını önler.
Meyan Şerbetinin Faydaları
Meyan şerbeti: Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi.
Maden Suyunun Faydaları
Maden suyu: İçme suyuna kıyasla manden suyunda, sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar, ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor. Soda susuzluğu gidermekte oldukça etkili bir içecek.
Siyah Üzümün Faydaları
Siyah üzüm: Antioksidan özelliği çok kuvvetli olan ve yaz aylarında kolayca bulunabilen siyah üzüm de susuzluğu gideren gıdaların başında geliyor.
Kavun ve Karpuzun Faydaları
Kavun ve karpuz: Yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuz da sahurda soğuk olarak tüketildiğinde uzun süre su içme ihtiyacını gideriyor.
Ev yapımı Yoğurt: Evde hazırlanacak olan mayalanmış tuzsuz yoğurt da susuzluğu gidererek yazın sıcak günlerinde oruç tutanlara kolaylık sağlıyor.
Domatesin Faydaları
Domates: Yüzde 95 oranında su içeren domates, serinleten bir sebze. Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum, ayrıca vitamin ve lif bulunuyor.
Oruç tutanlar için susuzluğu gideren ve serinleten besinler,serinleten ve susuzluğu gideren bazı besinler,Oruç tutanlar için,Şeftelinin Faydaları,Meyan Şerbetinin Faydaları,Hurmanın Faydaları,Maden Suyunun Faydaları,Siyah Üzümün Faydaları,Kavun ve Karpuzun Faydaları

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top