6 Temmuz 2012 Cuma

ETİN FAYDALARI

Konu Saati  23:34  |  in  Hindi Etinin Yararları

Hindi Etinin Faydaları
Etin Faydaları
Etin Faydaları
 Etin Faydaları Kısaca,Etin Faydaları Nelerdir,Etin FaydalarıKırmızı Etin Faydaları,Balık Etinin Faydaları,Balık Etinin Yararları,Hindi Etinin Faydaları,Hindi Etinin Yararları
Et denildiği zaman, envai çeşit et aklımıza gelir. Kırmızı et, Balık Eti, hindi eti vs.. Sofralarımızada sıklıkla bulundurduğumuz etin faydaları konusunda bilginiz var mı ? Gelin hep birlikte kırmızı etin faydaları nelerdir, balık etinin yararları nedir,hnidi etinin faydaları nelerdir öğrenelim..


Kırmızı Et
Etin bazı hastalıklara yol açtığı gerekçesi ile şöhreti pek de iyi değildi. Ama ABD de yapılan bir araştırmada, çocukların zihinsel gelişiminde çok önemli bir rol oynadığı tespit edil.. En az haftada 1 defa tüketilmesi gerekiyor.
Kırmızı Etin Faydaları
*B12 vitamini bulunur. Bu vitamin ise vücut için çok gereklidir. Eksikliği ileriki yaşlarda sıkıntı oluşturur.
*Büyümede önemli etkisi vardır. Özellikle çocukların mutlaka tüketmesi gerekiyor.
*B12 vitamini sayesinde sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynar.
Balık Eti Balık da herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var. İçerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor.
Balık Etinin Faydaları
*Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. EPA ve DHA adı verilen bu özel asitler, et, süt, peynir gibi diğer hayvansal besinlerde yoktur.
*Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür.
*Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemelidirler
*Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir.
Hindi Eti
Hindi eti kırmızı ete göre daha ekonomik ve protein açısından da dana etine daha yakın. Bu nedenle de sofrada yeri olması gereken bir besin.
Hindi Etinin Faydaları
*Hazmı kolaydır; hasta - sağlam herkese tavsiye olunur.
*Piliç eti vasıflarındadır.
*Yaşlanmaya karşı direnç oluşturur.
 Etin Faydaları Kısaca,Etin Faydaları Nelerdir,Etin FaydalarıKırmızı Etin Faydaları,Balık Etinin Faydaları,Balık Etinin Yararları,Hindi Etinin Faydaları,Hindi Etinin Yararları

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top