8 Temmuz 2012 Pazar

BİBERİN FAYDALARI VE ZARARLARI

Konu Saati  06:32  |  in  Biberin Zararları

Acı Biberin Faydaları ve Zararları
Biberin Faydaları ve Zararları
Biberin Faydaları ve Zararları
Biberin Faydaları,Biberin Yararları,Biberin Faydaları Nelerdir,Biberin Faydaları ve Zararları, Biberin Zararları, Biberin Zararı,Acı Biberin Zararları
Yaz kış sıklıkla tükettiğimiz biber, aslında tam bir sağlık kaynağın. Dozunda kullanmak kaydıyla tabiki... Daha çok, Filfil, Isıot isimleriyle anılan biberin latince adı;Capsicumdur.
Biberin oval biçimli, rengi açık yeşilden koyu yeşile ve hatta mora kadar değişen yaprakları, yaprak koltuklarında yaz aylarında açan beyaz renkli küçük çiçekleri olur.
Bitkinin meyvesi renk, biçim ve tat bakımından büyük çeşitlilik gösterir. Olgunlaşan meyve sararır ve daha sonra kırmızı renge döner. Meyvenin etli kabuğu tohumlarını taşıyan eksen bölgesinden bir boşlukla ayrılır. Biberin kirli beyaz renkli tohumları disk biçimindedir.
Bol güneşli, iklimi ılıman olan yerleri ve bitek toprağı seven biber türleri, tohumuyla çoğalır. Bütün türlerinin meyvesi C vitamini bakımından zengin olan biber, bazı alkaloitleri de içerir. Acı biber türlerindeki bu alkaloit kapsaisin adlı maddedir. Biberler genellikle sebze olarak tüketilir. Salatalara ve kimi yemeklere katılır. Turşusu yapılır. Baharat olarak kullanılır. Domates biberinin salçası yapılır. Biber, ülkemiz mutfağının vazgeçilmez besin türlerinden biridir.
Biberin Faydaları,Biberin Faydaları Nelerdir,Biberin Yararları
* Biberin meyvesi ezilerek yara lapası yapılır ve dıştan uygulanır ise, Romatizma ve eklem ağrılarına karşı iyileştirici özelliği vardır.
* Biber mideyi uyarır, sindirim salgılarını artırır, iştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.
* İdrarı artırır.
* Uyarıcıdır.
* Bol C vitamini içerdiğinden dolayı, iyi bir anti oksidandır.
* Soğuk algınlığı ve kış hastalıklarına karşı koruyucudur.
* İyice kıyılmış 2,5 tatlı kaşığı taze biberin üzerine l bardak kaynar su ya da süt dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyon sıcakken içilir.
Biberin Zararları,Biberin Zararı,Acı Biberin ZararlarıAşırı miktarda tüketilen acı biber, mide ve bağırsakların tahrişine yol açabilir ve hatta böbreklerle karaciğerin rahatsızlanmasına neden olabilir.
Biberin Faydaları,Biberin Yararları,Biberin Faydaları Nelerdir,Biberin Faydaları ve Zararları, Biberin Zararları, Biberin Zararı,Acı Biberin Zararları

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top