12 Temmuz 2012 Perşembe

FACEBOOKTA PAYLAŞILMAYACAK ŞEYLER

Konu Saati  04:08  |  in  Facebookta Paylaşılmayacak Şeyler

Facebookta Paylaşılanlar
Facebookta Paylaşılmayacak Şeyler
Facebookta Paylaşılmayacak Şeyler
Facebookta Paylaşılmaması Gerekenler,Facebookta Paylaşılmayacak Şeyler, Facebookta Bulunmaması Gekreken Şeyler,Facebokkta Faylaşılan Şeyler
Facebook, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de, sosyal paylaşım ve iletişim aracı oldu... Pek çok bilgi,fotoğraf ve hatta özelimizi paylaştığımız facebookta aslında tehlikeli bir yan da var.. Facebookta paylaşılmaması gerekenler konusunda sizleri uyarmak istiyoruz. Çünkü, bazı paylaşımlar, sizi ciddi anlamda sıkıntıya sokabilir..

Facebookta bulunmaması gereken şeyler
Facebookta bulunmaması gereken 12 adet veri var. bunlara dikkat etmediğiniz taktirde, epeyce başınız ağrıyabilir.
1- Doğum tarihi ve yeriniz: Duvarınızda paylaşılan doğum günü tebriklerini okumak güzel olsa da gerçek doğum tarihi ve yerinizi paylaşarak, dolandırıcılara davetiye çıkarmayın. Gerçek doğum gününüzden birkaç gün sonrasını tarih olarak girebilirsiniz.
2- Annenizin kızlık soyadı: Çoğu sitede güvenlik sorusu olarak sorulan bu bilgiyi paylaşarak kendi güvenliğinizi tehlikeye atmayın.
3- Ev adresiniz: Facebook'ta paylaştığınız bu detay başta hırsızlar olmak üzere art niyetli kişilerin ekmeğine yağ sürüyor.
4- Yapacağınız uzun tatiller: Durum güncellemenize tatile çıkacağınız tarihleri yazmanız da evinizin boş olduğu tarihi hırsızlara açıklamak anlamına geliyor.
5- Dışarıda olduğunuzu belirten iletiler: 'Alışverişte' ya da 'yemekte' gibi iletiler de evde olmadığınızı açık ediyor.
6- Uygunsuz fotoğraflar: Profilinizdeki ırkçı ya da illegal fotoğraflar işinizi kaybetmenize bile neden olabilir.
7- İtiraflar: Facebook'u sırlarınızı anlattığınız bir itiraf arenası olarak görmekten vazgeçin.
8- Telefon numaranız: Bunu profilinizde paylaşmanız, istemediğiniz kişilerin eline geçmesine neden olabilir.
9- Çocuğunuzun adı: Bu da kimlik hırsızlığına neden olabilir. Bu yüzden fotoğraflarda çocuğunuzu etiketlemeyin.
10- Tehlikeli davranışlarınız: Bangicamping, yada bunlara benzer fotoğraflar... Bunları paylaşmanız sigorta şirketleriyle aranızı açabilir.
11- Evinizin içi: Özellikle evdeki değerli eşyaları sergileyen fotoğraflarınız, hırsızlara yol gösteriyor.
12- Profilinizi aramaya açık tutmak: Google aramasında görünen profiliniz de sizin için bir tehlike unsuru. Yabancıların profilinizdeki temel bilgilere ulaşmasını engellemek için gizlilik ayarlarını gözden geçirin.
Aman dikkat, Facebookta bulunan kişisel bilgiler ve facebookta paylaşılanlar başkaları tarafından görülebilecek konumda ise, sizin sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Bu da facebookta bulunmama gerekçesi olarak karşınıza çıkabilir.
Facebookta Paylaşılmaması Gerekenler,Facebookta Paylaşılmayacak Şeyler, Facebookta Bulunmaması Gekreken Şeyler,Facebokkta Faylaşılan Şeyler

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top