8 Aralık 2010 Çarşamba

AŞURE NASIL YAPILIR

Konu Saati  04:50  |  in  MUHARREM AYI


Aşure Nasıl Yapılır ?
Muharrem Ayı başladı. Yani Aşure ayı. Bu ay pek çok insan aşure yapar ve tanıdıklarına dağıtır. Peki Aşure Nasıl yapılır? Aşure yapılışı için gerekli malzemeleri Sayalım:
Aşure Malzemeleri ;
*2 su bardağı Buğday,
*1 su bardağı Nohut,
*1 su bardağı Kurufasulye,
*1 su bardağı kuru Üzüm,
*1 su bardağı İncir,
*1 su bardağı kuru Kayısı,
*1/2 su bardağı fıstık,
*4 su bardağı Şeker,
*1 yemek kaşığı karanfil,
*10 – 15 su bardağı Su,
Üst Süslemesi için:
*1 su bardağı kuş üzümü,
*Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı,
*Tarçın, nar taneleri,
*Yemeğin Tarifi,
Aşure Yapılışı : Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serperek de servis yapabilirsiniz.
Aşure Günü Ne Zaman
Aşure Günü Muharrem ayının 10. günüdür. Aşure Günü 2011 yılı için 5 Aralık 2011 tarihindedir.Allahü teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir.
Aşure, Aşure Günü,Aşure Malzemeleri, Aşure Yapılışı, Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Tarifi, Muharrem ayı

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top