22 Ekim 2012 Pazartesi

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR ?

Konu Saati  22:30  |  in  Kahvenin Taze Kalması İçin

Kahvenin Bol Köpüklü olması İçin
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?
Kahvenin Bol Köpüklü olması İçin,Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapımı,Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır,Kahve Telvesi,Kahvenin Taze Kalması İçin,Kahve İle İlgili Pratik Bilgiler
Türk kahvesini ben çok severim. Hele bir de bol köpüklü olursa... Değmeyin keyfime. Ama, şu bir gerçek ki, bol köpüklü Türk Kahvesi yapmak, her babayiğidin harcı değil .Gelin  Bol köpüklü Türk Kahvesi nasıl yapılır hep birlikte görelim.
.
Kahvenin Bol Köpüklü olması İçin,Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapımı,Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır
Bol köpüklü Türk Kahvesi Yapmak İçin ; Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyundaki klor, kahvenin lezzetini ve köpük oranını etkiler. Su ne kadar soğuk olur ise, kahveniz o kadar köpüklü olacaktır.
Ayrıca her kahve fincanı için 2 çay kaşığı kahve, 1 çay kaşığı şeker atın. Hafifçe karıştırın. Kahveyi hazırlarken çok karıştırmak, kahvenin köpüksüz olmasına neden olur. Kısık ateşte, kendine kendine çökmesini bekleyerek pişirin. Üst kısımda oluşan köpüğü fincanlara dağıtın. Kahve kaynayana kadar köpük alma işlemini bir kaç kez tekrarlayn. Kaynadıktan sonra, kahveleri fincanlara koyun..
Kahve Telvesi,Kahvenin Taze Kalması İçin,Kahve İle İlgili Pratik Bilgiler 

*İçilen kahve telvelerini değerlendirebilirsiniz. Kahve telvenizi banyonuzdaki veya mutfak lavabonuza döküp üzerinden bolca su akıtın. Kokuların ve su borularına biriken yağların yok olduüğunu göreceksiniz.
* Kahvenin Taze Kalması İçin ; Bayat bir türk kahvesi ikram sırasında sizi zor durumlarda bırakabilir. Bu durumu engellemek için, kahve kavonozu içerisine bir kaç tane kesme şeker atın. Böylece kahveniz uzun süre tazeliğini korur. Ayrıca kahvenizin nem alarak bayatlamasınada engel olabilirsiniz.
*Kahvenizin bozulmaması için, hava almayacak şekilde kapalı bir kutuda saklamaya özen gösterin. Havayla temas eden kahve bir hafta içerisinde tazeliğinin %80'ini kaybeder.
*Kahve hazırlayacağınız suyun en az miktarda kireçsiz olmasına dikkat edin. Aksi takdirde kahveniz acılaşır.
*Kahvenin içerisine dökeceğiniz suyun kaynar olmamasına dikkat edin. Kaynamaya çok yakın su kullanırsanız kahveniz daha lezzetli olur.
*Kahvenizin kokusunun daha belirgin olmasını isterseniz, kahve hazırlarken içerisine çok az miktarda tuz atın.
*Kahvenizin kokusu hoş değilse, içine çok az miktarda vanilya koyun.
*Nescafe için süt kalmadıysa kahve fincanlarının içine çok az miktarda tereyağı atın. Kahvenizin tadı enfes olacaktır.
*Porselenlerinizde oluşan zor kahve lekelerini önlemek için, soda koyun.
Kahvenin Bol Köpüklü olması İçin,Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapımı,Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır,Kahve Telvesi,Kahvenin Taze Kalması İçin,Kahve İle İlgili Pratik Bilgiler

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top