28 Ekim 2012 Pazar

AYVANIN FAYDALARI VE ZARARLARI

Konu Saati  23:30  |  in  Ayvanın Zararları

Ayvanın Zararları,
Ayvanın Faydaları ve Zararları
Ayvanın Faydaları ve Zararları
Ayvanın Faydaları,Ayvanın Faydaları Nelerdir,Ayvanın Yararları,Ayvanın Yararları Nelerdir, Ayvanın Faydası,Ayvanın Faydaları ve Zararları,Ayvanın Zararları,Ayvanın Zararı
Sonbahar ve kış mevsiminde ülkemizde bol miktarda bulunan ayvanın faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Tabiki ayvanın zararı  da yok değil. Bu makalemizde Ayvanın Faydaları ve Zararları hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

Ayvanın Faydaları,Ayvanın Faydaları Nelerdir,Ayvanın Yararları,Ayvanın Yararları Nelerdir,Ayvanın Faydası
* C vitamini yönünden çok zengin bir meyve olan ayva, sindirim sistemi için de çok faydalıdır.
* İshali keser, dizanteri hastalığının tedavisinde kullanılır.
* Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir.
* Şurubu ile gargara yapılırsa boğaz iltihaplarını geçirir, kanı temizler.
* Karaciğerin çalışmasını düzenler.
* Merhemi deri hastalıklarına, yanıklara ve göz iltihaplarına iyi gelir.
* Göğsü yumuşatarak öksürüğü keser, verem hastalığının tedavisinde kullanılır.
* Kadınlarda görülen akıntıyı keser. Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır.
* Çarpıntıyı önler.
* Basur memelerinin iltihabını kurutur.
* Kan kusmayı ve ağızdan su gelmesini engeller.
* Çekirdeği boğazdaki ağrıları, gıcık ve kızarıklıkları giderir.
* Ayva hoşafının ağız yaralarına, akciğer veremine iyi geldiğini, gece uyurken ağızdan salya gelmesini önlediğini de belirten uzmanlar Yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keseceğini belirtmekteler.
* Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılıp, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir.
* Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilmelidir.
* Ayva suyu aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.
* Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir.
* Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.
* Ayva suyu iştah açar, böbrek ve sidik torbası iltihaplarını iyileştirir.
* Grip ve nezle olanlar bol bol yemelidirler.
* Ayva suyu vücudu terletmek için çok etkilidir.
* Ayva böbrek zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, midenin kuvvetlenmesine çok faydalıdır.
*  Pişirilmiş ayva mide zafiyetine iyi gelir.
* Ayva suyu vesveseye ve mide ülserine iyi gelmekte, dimağı kuvvetlendirmektedir.
* Göz beyazı, göz kapak ve kirpiklerinin iltihaplanmasında ayva yaprağı kaynatılıp soğutulduktan sonra gözler günde birkaç kez yıkanır.
* Ayva meyvesi üzerindeki tüyler kanayan yere konursa kanamayı durdurur.
* Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifa verir.
Ayvanın Zararları,Ayvanın Zararı
* Ayvanın çiğ yenmesi pek tavsiye edilmez. Reçel veya kompostosu tercih edilmelidir.
* Kabızlık ÇEkenler için yenilmesi önerilmez.
* Yüksek Tansiyon hastalarının ayva yemesi sakıncalıdır.
Ayvanın Faydaları,Ayvanın Faydaları Nelerdir,Ayvanın Yararları,Ayvanın Yararları Nelerdir, Ayvanın Faydası,Ayvanın Faydaları ve Zararları,Ayvanın Zararları,Ayvanın Zararı

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top