25 Ocak 2011 Salı

REİSHİ MANTARI

Konu Saati  05:12  |  in  REİSHİ MANTARI ZARARLARI


Reishi Mantarı
Reishi Mantarı Faydaları,Reishi Mantarı Nedir, Reishi,Reishi Mantarı Zararları, Reishi Mantar, Reishi Mantarı yararları,Reishi Mantarının yararları,Reishi Mantarı faydaları ve zararları
Reishi Mantarı Nedir ?
Reishi mantarı Özellikle gençlik ve sağlık iksiri olarak gösterilen, kahvelerden anti-aging kremlere kadar, günlük olarak kullandığımız pek çok ürünün içerisinde de kullanılan, bir bitki. Ölümsüzlük Mantarı olarak da bilinen Reishi Mantarı, Aslında, bitki çayı niteliğinde kullanılan reishi mantarı,artık besin takviyesi olarak da kullanılabiliyor.
Reishi Mantarı Çayı-Reishi Mantarı Çayı Nasıl Yapılır-Reishi Mantarı Çayı Nasıl Hazırlanır
Dilimlenmiş ve kurutulmuş mantarlar kuru yerde saklanmalı; kesinlikle buzdolabına konulmamalıdır. Günlük olarak 3-12 gr kurutulmuş mantardan hazırlanan çayın, sabah ve akşam, aç karnına (yemeklerden yarım saat önce) içilmesi önerilir.
Kaynatma ve içim esnasında çay kesinlikle metal ile temas etmemelidir. Günlük olarak tüketilecek miktardaki kuru mantar, 3 su bardağı su ile cam veya porselen kapta kaynamaya bırakılır ve kaynama başladıktan sonra ateş kısılarak en az 30 dakika kaynatılır (kaynama ve buharlaşma sonucunda yaklaşık 2 bardak çay elde edilir). 2-3 günlük çay bir defada hazırlanıp buzdolabında saklanabilir.
Not: Kullanılan cam veya porselen kabın uzun ömürlü olabilmesi için kap direk aleve konulmamalıdır; altına alevi dağıtacak bir plaka yerleştirilebilir veya elektrikli ocak kullanılabilir.
Reishi mantarı faydaları
• Migrenden kaynaklanan baş ağrılarına iyi gelir.
• Tansiyonu düşürür. (Bu sebeple Düşük Tansiyon Problemi Yaşayan Kişilerin Kullanması doktor tavsiyesi ile olmalıdır.)
• Anti-inflamatuar özelik taşır. Yaraların, ezik ve çürüklerin daha kolay iyileşmesini sağlar.
• Akciğer dostudur. Astım hastaları için iyi gelir.
• Improve kidney function Böbrek çalışmasına yardımcı olur.
• Bağışıklık sistemini düzenler ve Kuvvetlendirir.
• Kemoterapi hastalarına yardımcı olarak kullanılır.
• Kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde önerilir. Kalp üzerinde olumlu etkileri vardır.
• Alerji ve uykusuzluk için oldukça faydalıdır.
• Adet Sancıları ve adet dönemi ağrılarına, hemoroite iyi gelir.
• Enerji Verdiğinden, Kişinin kendisini enerjik ve dinamik hissetmesini sağlar.
Reishi Mantarı Zararları
Reishi mantarının zararları ve yan etkileri şunlardır. Yan Etkileri ve zararları, Kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Ama bilinen yan etkileri arasında, öAğız kuruluğu, kaşıntı, mide bulantısı ve burun kanamaları görülebilir.
* Tansiyon düşürücü etkisi olduğundan, düşük tansiyonlu kişilerin ya da tansiyon ilacı kullanan ların doktor tavsiyesi olmadan kullanması sakıncalıdır.
* Hamile bayanların da kullanımına uygun değildir.
Reishi Mantarı Faydaları,Reishi Mantarı Nedir, Reishi,Reishi Mantarı Zararları, Reishi Mantar, Reishi Mantarı yararları,Reishi Mantarının yararları,Reishi Mantarı faydaları ve zararları

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top