1 Nisan 2013 Pazartesi

TIRNAK BATMASI SEBEPLERİ VE TEDAVİSİ

Konu Saati  22:00  |  in  Tırnak Çektirmek

Tırnak Batmasına Kesin Çözüm
Tırnak Batması Sebepleri ve Tedavisi
Tırnak Batması Sebepleri ve Tedavisi
Batık Tırnak,Tırnak Batması,Tırnak Batması Sebepleri, Tırnak Batmasına Kesin Çözüm,Tırnak Batması Tedavisi, Tırnak Batması İlaç,Batık Tırnak Tedavisi,Tırnak Çekimi, Tırnak Çektirmek, Tırmak Çekme
Ayaklar bizim tüm yükümüzü taşır. En ufak bir sıkıntıda da hayatımız olumsuz etkilenir. En çok yaşanan ayak problemlerinin başında gelen tırnak batması gerçekten de son derece acı veren bir durumdur. Ama üzülmeyin, Tırnak batması tedavi edilebilen bir durumdur.

En çok ayak başparmağında görülen batık tırnak durumu, İyi yedavi edildiğinde, bir daha tekrarlamamak üzere, hayatınızdan çıkar gider. Tırnak batması ilaç gerektirmez. Tabiki enfekte olmamışsa. Eğer batık tırnak enfekte olmuşsa, öncelikte oradaki iltihabı kurutmak üzere, bir veya gerekirse iki kür antibiyotik kullanılabilir. Bu doktorunuzun önerisi ile doğru orantılıdır.
Batık Tırnak,Tırnak Batması,Tırnak Batması Sebepleri,Tırnak Batmasına Kesin Çözüm,Tırnak Batması Tedavisi,Tırnak Batması İlaç,Batık Tırnak Tedavisi,Tırnak Çekimi, Tırnak Çektirmek, Tırmak Çekme
Tırnak Batması Sebepleri
En çok ayak tırnağının kendi özel yapısından kaynaklanan bu problem; yanlış ayakkabı seçimiylede gelişebilir. Sivri uçlu ayakkabılar giyinmek tırnaklarda batık gelişimini kolaylaştırabilir. Tırnak mantarı gibi bazı tırnak hastalıklarının tırnakta oluşturduğu şekil bozuklukları, tırnakta kalınlaşmalar, tırnakların hatalı ve çok dibinden kesilmesi, travmalar, gebelik dönemi; batık gelişmesinin diğer sebepleri arasındadır.
Batık tırnak, tırnak yatağında enfeksiyon gelişimine ve tırnaklarda daha kolay mantar oluşumuna da zemin hazırlar.
Tırnak Batması Tedavisi
Batık tırnaklar özellikle kadınlarda ağrının yanısıra; estetik görünümü de bozduğu için istedikleri ayakkabıyı giyinmelerine de engel olur. Bu durumda hastaların ilk başvurusu genelikle kuaförlerdir. Pedikürle batık tırnağın bası yapan kısmı kesilerek geçici olarak ağrı dindirilir. Ardından çeşitli merkezlerde uygulanan ılık kompresler, pamuk veya tel sistemi ile yatağın genişletilmeye çalışılması ile çözüm aranır. Ancak tırnağın yumuşak dokuya batmasındaki temel sebep olan tırnağı uzatan kök ordan uzaklaştırılmadıkça yapılan tüm geçici işlemler sonuç vermeyecektir.
Bu hastalara yapılan önemli bir yanlış ise tırnağın bütün olarak çekilmesidir. Bütün olarak çekilen tırnak neyazıkki aynı şekilde geri çıkacaktır.
Tırnak Batmasına Kesin Çözüm
Tırnak batmasının kesin çözümü, aslında son derece kolay ve kalıcı bir yöntemdir.  Sadece batık olan kısımın çıkarılması ile sorun çözümlenir. Batık olan kısım lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra tırnak yatağı ile birlikte ince bir şerit halinde çıkarılır. Sadece batığı oluşturan ve onu uzatan yatak yani kök kısım törpülenerek yeniden batık tırnak oluşması da önlenmiş olur.
Batık Tırnak,Tırnak Batması,Tırnak Batması Sebepleri,Tırnak Batmasına Kesin Çözüm,Tırnak Batması Tedavisi,Tırnak Batması İlaç,Batık Tırnak Tedavisi,Tırnak Çekimi, Tırnak Çektirmek, Tırmak Çekme

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top