20 Nisan 2013 Cumartesi

DAVET SOFRASI NASIL HAZIRLANIR ?

Konu Saati  02:30  |  in  Şık Masa Sunumları

Şık Masa Sunumları
Davet Sofrası Nasıl Hazırlanı
Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır ?
Şık Masa Düzeni,Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır,Şık Masa Sunumları,Davet Sofrası Nasıl Olmalı,Davet Sofrası Hazırlama, Güzel Davet Sofrası Hazırlama,Misafir Davet Sofrası Hazırlama
Verdiğiniz davette, ikram ettiğiniz yemek kadar, Davet sofrası hazırlama da önemli bir konudur. Bu sebeple, şık masa düzeni konusunda sizleri bilgilendirmek istedik.. Hangi masa örtüsünü seçelimden tutun da, öncelikle hangi yemek servis edilmeli konusuna kadar pek çok merak ettiğiniz sorunun cevabını burada bulabilirsiniz..

Şık Masa Düzeni,Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır,Şık Masa Sunumları,Davet Sofrası Nasıl Olmalı,Davet Sofrası Hazırlama,Güzel Davet Sofrası Hazırlama,Misafir Davet Sofrası Hazırlama
Davet hazırlığı öncelikle konunun ne olduğunun (doğum günü, evlilik yıldönümü vs.) belirlenmesiyle başlar. Daha sonra davet edilecek kişiler belirlenir ve en az 1 hafta önceden davet edilir. Tabii nişan, nikah gibi davetlerde bu süre en az 2-3 hafta olmalıdır.
Şimdi sıra sofra hazırlığına geldi. Hepimiz evimizdeki objelerle hazırlarız soframızı ama bazı dikkat edilmesi gereken püf noktaları var:
Bunlardan ilki masa örtüsü seçimi; masadaki uyum masa örtüsü ile başlar. Masa örtüsü ve peçeteler birbirine uyumlu olmalıdır, peçeteler özenle katlanarak hazırlanmalıdır. Keten, işlemeli keten ya da dantelli örtüler sofranızı daha şık gösterir. Masa örtüsünün boyutları masa ile orantılı olmalıdır, yani ne çok kısa ne de ayağa dolanacak kadar uzun olmalıdır.
Zıtlıklarla da güzel bir masa hazırlanabilir ama resmi ya da yarı resmi bir davet verecekseniz sofranızdaki her şeyin ahenk içinde olmasına özen gösterin.Tek tek tabak, bardak ya da çatal, bıçak değil birbiriyle uyumlu takımları tercih etmelisiniz. Taze çiçeklerden yapılmış bir aranjman ya da farklı süslemeler kullanılacaksa, masadaki armonin bozulmamasına dikkat etmek gerekir.
Masaya yerleştireceğiniz tabaklar davette servis edeceğiniz yemekler hakkında ipucu verir. Örneğin çorba ikram edilecekse mutlaka çorba kasesi, eğer menüde çorba yoksa masaya ordövr tabağı konulmalıdır.
Çatal-kaşık-bıçak
Kullanış amaçlarına göre, dıştan başlayıp içe doğru gelecek şekilde yerleştirilir.
Tabaklar
Servis tabağı, yemek tabağı, salata tabağı ve ekmek tabağı kullanılmalıdır. Ancak yukarıda da bahsedildiği gibi yemek mönüsünde yer alan yiyeceklere göre uygun tabaklar ilave edilebilir.
Masada düzen nasıl olmalı?
*Yemek çatalı tabağın soluna;
*Yemek bıçağı tabağın sağına;
*Yemek kaşığı tabağın sağına, bıçağın dışına;
*Balık çatalı tabağın soluna, çatalın dışına;
*Balık bıçağı tabağın sağına, yemek bıçağı dışına;
*Meze çatalı tabağın soluna, diğer çatalların dışına;
*Meze kaşığı tabağın ön kısmına;
*Çerez ve pasta çatalı tabağın ön kısmına, sapı sola doğru;
*Çerez ve pasta bıçağı tabağın ön kısmına, keskin tarafı tabağa, sapı sağa doğru, çatalın yanına;
*Su bardağı tabağın sağ ön kısmına;
*Şarap bardağı su bardağının sağına;
*Rakı bardağı su bardağının yanına;
*Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına;
*Yağ ve sirke sofranın ortasına yakın;
*Hardal ve diğer soslar yağ ile sirkeye yakın;
*Yağ tabağı servis tabağının sol ilerisine;
*Salata tabağı servis tabağının sol ilerisine;
*Meyve tabağı ortaya;
*Ekmek tabağı ortaya;
*Çiçek aranjmanları masanın ortasına;
*Peçete servis tabağının soluna konulmalıdır.
Şık Masa Düzeni,Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır,Şık Masa Sunumları,Davet Sofrası Nasıl Olmalı,Davet Sofrası Hazırlama,Güzel Davet Sofrası Hazırlama,Misafir Davet Sofrası Hazırlama

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top