22 Nisan 2013 Pazartesi

LİMONUN FAYDALARI VE ZARARLARI

Konu Saati  22:00  |  in  Limonun Zararları Varmı

Limonun Faydaları, Limonun Yararları
Limonun Faydaları ve Zararları
Limonun Faydaları ve Zararları
Limonun Zararları,Limonun Zararaları Nelerdir, Limonun Zararları Varmı,Limonun Zararı, Limon,Limonun Faydaları, Limonun Yararları,Limonun Faydaları Nelerdir, Limonun Faydaları ve Zararları
Sofralarımızın ve mutfaklarımızın vazgeçilmezi limon, sağlık açısından hem çok faydalı, hem de bazı zararları bulunan bir besin. Pek çoğumuzun faydasını bilerek veya bilmeyerek tükettiği limonun faydalarını anlatalım, ardından da, limonun zararları hakkında sizleri bilgilendirelim.

Limonun Zararları,Limonun Zararaları Nelerdir, Limonun Zararları Varmı,Limonun Zararı, Limon,Limonun Faydaları,Limonun Yararları,Limonun Faydaları Nelerdir, Limonun Faydaları ve Zararları
* Dozunda tüketildiği taktirde, epk çok hastalıktan korunmamıza yardımcı olur limon.
* Yüksek oranda C Vitamini içerir.
* Çok iyi bir antioksidandır:  C vitamini içeriği yüksek olan limonun en önemli özelliği antioksidan etki göstermesidir. Gün içerisinde yaşadığımız stres, sigara, yanlış pişirme teknikleri ile hazırlanmış yemekleri tüketmek, vücuttaki serbest radikal seviyesinin yükselmesine neden oluyor. Antioksidan özellikli C vitamini kaynağı olan limon, bu seviyenin yükselmesini engelleyen ve vücuttan serbest radikalleri uzaklaştıran başlıca besinlerden biridir.
Kansere Karşı Koruyucudur : Antioksidan özellikli besinler kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. Son 30 yılda yapılan birçok çalışma ve araştırma limonun başta; kolon, prostat, göğüs, akciğer ve pankreas kanseri olmak üzere 12 kanser türüne karşı koruyucu etkisi olduğu saptanmıştır. Ayrıca limon tümör gelişimini engelleyen başlıca besinlerden biridir.
Yüksek tansiyon ve enfeksiyona karşı oldukça faydalıdır : Yüksek tansiyon sıkıntısı olan kişiler limon tüketmeye özen göstermelidir. Limonun diğer bir özelliği ise anti-mikrobiyal özelliği olması ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olmasıdır.
Limonun kendisi kadar kabuğuda oldukça faydalıdır :  Limon kabuğunun en önemli özelliği, cildinize iyi gelmesidir. Cilt kanseri riskini azaltmak için limon kabuğunun günlük beslenme programında bulunması önemlidir. Aynı zamanda karaciğer, kalp ve safra kesesi için en sağlıklı besinlerden biridir. Özellikle stresli bir yaşamı olan, alkol veya sigara kullanan bireylerin çaylarının ve yemeklerinin içerisine limon kabuğu eklemesi gereklidir.
Limonun Zararları,Limonun Zararaları Nelerdir,Limonun Zararları Varmı,Limonun Zararı
* Fazla yenirse; diş etlerinde kanama yapabilir.
* Tansiyonu düşürür.
* Limonun çok sık yenmesi (asit içerdiğinden) midede ülser,gastrit gibi hastalıkların çıkmasına sebep olabilir.
* Fazla ekşi yemek çabuk ihtiyarlatır.
* Gözün görme gücünü azaltır.
* Sinir sistemine zarar verir.
Limonun Zararları,Limonun Zararaları Nelerdir, Limonun Zararları Varmı,Limonun Zararı, Limon,Limonun Faydaları,Limonun Yararları,Limonun Faydaları Nelerdir, Limonun Faydaları ve Zararları

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top