26 Eylül 2013 Perşembe

Zencefil ve Zencefil Çayının Faydaları

Konu Saati  05:47  |  in  Zencefilin Faydaları

Zencefil Çayı Nasıl Yapılır,Zencefil Çayı Tarifi
Zencefilin ve Zencefil Çayının Faydaları
Zencefil ve Zencefil Çayının Faydaları
Zencefilin Faydaları,Zencefil Çayının Faydaları,Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir,Zencefil Çayı Nasıl Yapılır,Zencefil Çayı Tarifi

Kışın en çok kullanılan bitkilerin başında gelen zencefil, gerek taze olarak, gerek toz olarak, gerekse, çay olarak tüketilen bir bitki..Kış mevsiminin, kapımızı çaldığı şu dönemde, en çok ihtiyacımız olan şeylerden birisi de, bizleri soğuk algınlığından koruyacak ve grip olduğumuz zaman bizleri ayakta tutacak doğal ürünler. İşte bu doğal ürünlerden en çok işe yarayanlardan bir tanesi zencefil.

Zencefilin Faydaları,Zencefil Çayının Faydaları,Soğuk algınlığına Ne İyi Gelir,Zencefil Çayı Nasıl Yapılır,Zencefil Çayı Tarifi
Görünüm olarak insan bedenine benzeyen zencefil, gerçekten de bedensel sağlık açısından bizlere sayısız nimetler sunan bir bitki..Zencefil, toz ve kök olarak kullanılabilen bir bitki. Sizlere zencefilin faydalarından kısaca bahsetmek istiyoruz..

Zencefilin Faydaları,Zencefilin Yararları
* Zencefil, iyi bir mide dostudur. Mide ekşimleri için kullanılabilir. 
* Spazm önleyici özelliği vardır. Mide kaslarını rahatlatarak, mide asidinin yukarı çıkmasını (reflüyü ) önler. Eğer,hassas bir mideniz var ise, keskin tadı sizi rahatsız edebilir. Mide ekşimenizi önlemek için, yemeklerden 20 dakika önce bir bardak zencefil çayı için.
* Soğuk Algınlığına Çok Faydalıdır.
* Yağ yakıcı özelliği vardır.
Zencefil Çayının Faydaları
Zencefili zencefil çayı olarak da tüketebilirsiniz.. Zencefil çayının içindeki, bakteri öldürücü bazı maddeler enfeksiyonu önler, ağrıyı ve ateşi düşürür, öksürüğü bastırır.
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır,Zencefil Çayı Tarifi
 Taze encefil kökünü dilimleyin. Alüminyum olmayan bir kaba koyup iki bardak su ekleyin. Kabın ağzını sıkıca kapatıp 20 dakika kaynatın. İçine yarım limon suyu sıkıp, balla tatlandırın.

Zencefilin Faydaları,Zencefil Çayının Faydaları,Soğuk algınlığına Ne İyi Gelir,Zencefil Çayı Nasıl Yapılır,Zencefil Çayı Tarifi

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top