27 Eylül 2013 Cuma

K Vitamini Nelerde Var ?

Konu Saati  04:27  |  in  K Vtamini Neylerde Var

K Vitamininin Faydaları,K Vitamininden Zengin Besinler,K Vitamininin Bulunduğu Besinler,K vitamini Eksikliği Nelere Yol Açar
K Vitamininin Faydaları
K Vitamini Nelerde Var ?
K Vitamini,K Vitamini Nedir,K Vtamini Neylerde Var,K Vitamini Nelerde,K Vitamininin Faydaları,K Vitamininden Zengin Besinler,K Vitamininin Bulunduğu Besinler,K vitamini Eksikliği Nelere Yol Açar
Vitaminler vücudumuz için son derece faydalı ve gerekli öğeler. Pek çok vitamini de besinlerden karşılamak mümkün.. Bu sebeple gerektiği gibi beslenmek de çok önemli bir konu. Bu gün sizlere vücudumuz için son derece gerekli olan K Vitamini hakkında bilgiler vereceğiz..

K Vitamini Nedir ?
K Vitamini bağırsaktaki yararlı bakteriler tarafından üretilen ve  kanın pıhtalaşmasını sağlayan vitamindir. Kanın Pıhtılaşması için, gerekli olan protrombinin üretilmesini sağlar.Karaciğerde glikozun glikojene çevrilmesini sağlar.
K Vitamini Eksikliği Nelere Yol açar?
K Vitamini eksikliğinde kanın pıhtılaşması azalacağından, vücutta anormal kanamalar meydana gelebilir. İdrardan kan gelmesi,sık sık sebepsiz burun kanamaları K Vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.
K Vitamini Faydaları,K Vitamininin Faydaları
* Kanın pıhtılaşmasını sağlar. en önemli faydası budur. Bu sebeple de vücutta anormal kanamaları önler.
*  Morarmaya karşı fayda sağlar.
* Kılcal damarlar üzerindeki etkisi nedeniyle K Vitamini gözaltı morluklarını geçirir, en azından hafifletir.uunun en güzel ilacı d göz altına yeşilçay kompresi yapmaktır. Bütün doğal güzellik önerisi yapan insanlar yeşil çayın içindeki K vitamininden dolayı göz altına yeşil çay önermektedirler.
* Cildi güzelleştirir. Kılcal damar görünümünü yok eder. Tereyağ, karnıbahar ve lahana maskelerinden rahatlıkla faydalanabilirsiniz..
* Bazı ciltler en küçük bir çarpmada morarır. Bu sorunun çözümü de K Vitaminidir.
* Varis tedavilerinde haricen kullanılır. Cildin gözeneklerinden derinin alt katmanlarına doğru iner ve hasar görmüş olan kan damarlarını onarır, sızıntıların kapanmasını sağlar, dokunun kendi kendini onarmasına yardımcı olur.
K Vitamini,K Vtamini Neylerde Var,K Vitamini Nelerde,K Vitamininden Zengin Besinler,K Vitamininin Bulunduğu Besinler
K Vitamininin Bulunduğu besinler ;  lahana, camembert peyniri, karnabahar, çedar peyniri, yeşil çay, yulaf, soya fasulyesi, ıspanak, karaciğer, tereyağı, marul ve şalgamda bol miktarda K Vitamin Bulunur. Bağırsaklardaki bakteriler de K vitamini üretirler.
K Vitamini,K Vitamini Nedir,K Vtamini Neylerde Var,K Vitamini Nelerde,K Vitamininin Faydaları,K Vitamininden Zengin Besinler,K Vitamininin Bulunduğu Besinler,K vitamini Eksikliği Nelere Yol Açar

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top