Beşamel Soslu Pırasa Böreği,Beşamel Soslu Pırasalı Börek, Pırasa Böreği,Pırasa Böreği Tarifi, Pırasa Böreği Nasıl Yapılır, Pırasalı Börek Tarifi,Pırasa Böreği Yapılışı
Kış mevsiminin en çok tüketilen yiyeceği pırasa, yemeği dışında böreği de yapılan bir sebze.. Üstelik pırasa böreği, gerçekten de enfes bir tada sahip. Bu gün sizlere, beşamel soslu pırasa böreği tarifi vermek istiyoruz..
Beşamel Soslu Pırasalı Börek Yapımı İçin Gerekli Malzemeler ;
*3 Adet Yufka,
* 2 Su Bardağı Süt,
* 2 Çorba Kaşığı Un,
* 2 Çorba Kaşığı Margarin,
* 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri,
* 1/2 kg Pırasa,
*2 Adet Yumurta,
*1 Demet Maydanoz,
* 1 Çay Fincanı Sıvıyağ,
* 1 Çay Kaşığı Tuz,
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
Beşamel Soslu Pırasa Böreği,Beşamel Soslu Pırasalı Börek,Pırasa Böreği,Pırasa Böreği Tarifi, Pırasa Böreği Nasıl Yapılır,Pırasalı Börek Tarifi,Pırasa Böreği Yapılışı
Öncelikle pırasaları ayıklayıp yıkayın. Pırasının ebatına göre, pırasayı boyuna 2 veya 4 parçaya bölün. 1 cm olacak şekilde doğrayın. Tavada sıvı yağı ısıtıp, puarasaları içine atın. Pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurun. Pırasaları ocaktan aldıktan sonra içine, yumurta, ince doğranmış maydonuz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 3 yufkayı üst üste serip, enine ve boyuna keserek 4 eşit parça elde edin. her parçanın kenarına, hazırladığız harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Sonra da çevirerek gül şeklini verin. Böreklerei yağlamış olduğunzu tepsiye dizin.. Hemen beşemal sosu hazırlamaya başlayın.
Öncelikle pırasaları ayıklayıp yıkayın. Pırasının ebatına göre, pırasayı boyuna 2 veya 4 parçaya bölün. 1 cm olacak şekilde doğrayın. Tavada sıvı yağı ısıtıp, puarasaları içine atın. Pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurun. Pırasaları ocaktan aldıktan sonra içine, yumurta, ince doğranmış maydonuz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 3 yufkayı üst üste serip, enine ve boyuna keserek 4 eşit parça elde edin. her parçanın kenarına, hazırladığız harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Sonra da çevirerek gül şeklini verin. Böreklerei yağlamış olduğunzu tepsiye dizin.. Hemen beşemal sosu hazırlamaya başlayın.
Pırasalı Börek İçin Beşemal Sos Tarifi
Küçük bir tavanın içinde margarini eritin. Unu da ilave ederek, hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak tavaya dökün. Koyulaşıncaya dek sosu pişirip, altını kapatın. Böreklerin üzerine pişirdiğiniz beşemal sosunu gezdirin. Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecedeki fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.. Dilerseniz sıcak,dilerseniz ılık olarak servis edin..
Beşamel Soslu Pırasa Böreği,Beşamel Soslu Pırasalı Börek,Pırasa Böreği,Pırasa Böreği Tarifi, Pırasa Böreği Nasıl Yapılır,Pırasalı Börek Tarifi,Pırasa Böreği Yapılışı
0 yorum: