11 Ağustos 2012 Cumartesi

GELECEĞİN MESLEKLERİ NELERDİR ?

Konu Saati  22:00  |  in  Geleğin Meslekler

En Çok Para Kazandıran Meslekler
En Çok Para Kazandıran Meslekler
Geleceğin Meslekleri Nelerdir ?
En Çok Kazanan İşler, En Çok Kazanan Meslekler,Geleceğin Meslekleri,Geleceğin Meslekleri Nelerdir, Geleceğin Mesleği Nedir,Geleğin Meslekler, En Çok Kazandıran Meslekler
Tüm çabamız çocuklarımız okusun, doğru düzgün bir meslek sahibi olsunlar diye.. Onlar için her şeye katlanıoyoruz. Çocuklarımız da belki bu fedakarlığa karşılık veriyor, belki de veremiyor. İşsizliğin had safaha olduğu günümüzde, geleceğimiz, çocuklarımız nasıl bir iş sahibi olacaklar dersiniz?
Geleceğin Meslekleri ve en çok kazandıran meslekler konusunda sizleri bilgilendirmek istiyorum
Geleceğin Meslekleri Nelerdir- En Çok Kazandıran Meslekler
Hızla gelişen teknoloji ve trendler, çok kazandıran mesleklerde de taşları yerinden oynattı. Gençleri DJ'lik, patlayıcı mühendisliği, bilişim avukatlığı gibi meslekler cezbediyor.
Kazancıyla imrendiren günümüzün gözde meslekleri. Mesleklerin kazançları çoğu zaman mevcut koşullara göre değişse de tıp, mühendislikler, uzman avukatlık gibi geleneksel meslekler gelişerek hâlâ popüleritesini koruyor. Ancak uzmanlaşmanın öneminin arttığı son dönemde, nano teknoloji, uzay-uçak mühendisliği, bilgi-inovasyon yönetimi, patlayıcı mühendisliği ve reklam, en çok kazandıran meslekler’ listesinde gitgide parlıyor.
Geleceğin Meslekleri
Nanoteknolojiye dikkat
TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Proje Koordinatörü Dr. Umut Ekmekçi de geleceğin meslekleri arasında ‘nanoteknoloji’, ‘bilgi yönetimi’ ve ‘inovasyon yönetimine’ dikkat çekiyor. Ancak bu alanların üniversitelerde bölüm ve ders olarak henüz yaygın olmadığını belirten Ekmekçi, nanoteknoloji eğitiminin ve araştırmalarının Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, Sabancı, Hacettepe, Gazi ve Anadolu üniversitelerinde sürdürüldüğünü ve gençlerin bu alana yönlendirildiklerini söylüyor.
Gelecekte bu mesleklerin çok parlayacağını ve yetişmiş eleman sıkıntısından dolayı da bu mesleği seçenlere yüksek kazanç getireceğini anlatan Ekmekçi, “Üniversitelerde bu bölümlerin açılmasını bekliyoruz. Sanayi nanoteknolojiyle yeni tanışıyor ve büyüme potansiyeli çok yüksek” diyor.
İnternet fırsatları kazandırıyor
Tüm bu çok kazandıran son dönemin popüler meslekleri bir yana, aslında çağımızın en çok kazandıran girişimlerinin internette vuku bulduğunu söylemek yanlış olmaz. Yurtdışındaki örneklere bakacak olursak sahibine genç yaşta milyarlarca dolarlık bir servet kazandıran ‘Facebook’tan sonra Türkiye’de de son dönemde gençlerde benzer girişim ataklarını görüyoruz. Ekşisözlük, fizy, yemeksepeti, buldumbuldum.com gibi başarılı internet girişimleri şirket değerlerini kısa sürede milyon lira seviyelerine ulaştırırken, asıl meslekleri farklı da olsa sahiplerini ufak çapta servet sahibi yaptı.
Yeşil yaka:
Özellikle enerji sektöründe çevre dostu uygulamaların gündeme gelmesiyle ‘yeşil yaka’ olarak adlandırılan çalışanlara büyük ihtiyaç doğdu. Mühendislerden hukukçulara geniş bir çerçevede yer alan yeşil yakalar, önümüzdeki dönemin koşulları bakımından en avantajlı grup içinde olacak.
Nanoteknoloji:
Kendini temizleyen kumaşlar ve duvar boyalarıyla gündelik hayatımıza giren nanoteknoloji, hızla gelişecek. Sağlık, tekstil, elektronik, otomotiv, gıda gibi çok farklı alanlarda kullanılacak.
Dijital reklam:
İnternetin bir reklam mecrası olarak diğer mecraları giderek geride bırakmasıyla Türkiye’de 5 yılda 10 bin kalifiye elemana ihtiyaç duyacağı belirtilen sektör; web uygulama uzmanı, yazılım ve multimedya uzmanı, dijital medya planlama uzmanı gibi profillere iş imkânı sağlayacak.
Biyoteknoloji:
Geleceğin en önemli çalışma alanlarından biri olacak. Biyoteknoloji, temel bilim buluşlarını kısa sürede yararlı ticari ürünlere dönüştürebilmesiyle diğer teknolojilerden ayrılıyor.
Mühendislikler:
Robotik ile kritik ameliyatları robotların insanlara göre hatasız ve daha başarılı gerçekleştireceği günler çok yakın. Makine, bilgisayar ve elektronik mühendislerinin birlikte çalıştığı bu alan yeni teknolojiler yaratacak.
En Çok Kazanan İşler, En Çok Kazanan Meslekler,Geleceğin Meslekleri,Geleceğin Meslekleri Nelerdir, Geleceğin Mesleği Nedir,Geleğin Meslekler, En Çok Kazandıran Meslekler

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top