18 Mayıs 2012 Cuma

ETİMEK TATLISI TARİFİ

Konu Saati  02:01  |  in  Etimek Tatlısı Yapılışı

Etimek Tatlısı Tarifi
Etimek Tatlısı,Etimek Tatlısı Tarifi,Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır,Etimek Tatlısı Yapılışı,Etimek Tatlısı Pudingli, Etimek Pastası,Etimek Tatlısı Nasıl Yapılıyor
Sevgili okurlarım.. Bu gün sizlere harika bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Son derece kolay hazırlanan ve bir o kadar da lezzetli olan etimek tatlısı tarifi..
Eğer denediyseniz zaten tatlımızın lezzetini biliyorsunuz. Ama denemediyseniz, mutlaka ve mutlaka denemenizi öneririm. Gelelim Etimek Tatlısı Nasıl yapılır sorusunun cevabına...
Etimek Tatlısı,Etimek Tatlısı Tarifi,Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır,Etimek Tatlısı Yapılışı,Etimek Tatlısı Pudingli, Etimek Pastası,Etimek Tatlısı Nasıl Yapılıyor
Etimek tatlısı nasıl yapılıyor u
anlatmadan önce gerekli malzemeleri sayalım.
* 1 paket tuzsuz etimek,
* 1 kahve fincanı un,
* 1 kahve fincanı nişasta,
* 1 litre süt,
* 1 su bardağı tozşeker,
* 1 adet vanilin,
* 1 poşet krem şanti,
Arasına ve Üzerine Kullanmak İçin;
* Fındık kırıkları, ya da hindistan cevizi,
* Üzeri için çekilmiş antep fıstığı,
Şerbeti İçin ;
* 1/2 su bardağından biraz fazla tozşeker
* 2,5-3 su bardağı su
Etimek Tatlısı,Etimek Tatlısı Tarifi,Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır,Etimek Tatlısı Yapılışı,Etimek Tatlısı Pudingli, Etimek Pastası,Etimek Tatlısı Nasıl Yapılıyor
Öncelikle şerbeti hazırlamakla işe başlayalım. Şekeri tencereye alıp, bir süre karamilize edin. Ama yakmamaya dikkat edin. Arkasından suyu ekleyip, iyice karıştırın. Çünkü, su eklendiğinde şeker karamelize şeker oldukça sertleşiyor. Kaynamatmaya devam edin. Bir süre sonra yumuşayacak ve çözülecektir. Şeker şerbet haline hilnce ocaktan alın. Ilınınca, tepsiye dizmiş olduğunuz etimeklerin üzerine eşit şekilde dökün. Dilerseniz etimek tatlını iki kat yapabilirsiniz. Onun için, iki ayrı tepside bütün etimekleri şerbetlemeniz gerekir. İsterseniz tek kat olarakı da yapabilirsiniz. Daha sonra etimek tatlısının pudingini hazırlamaya başlayın. Nişastayı ve unu bir miktar süt ile iyice ezin. Kalan sütü ocağa alıp, üzerine nişastalı ve unlu karışımı ekleyin.Şekeri de ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırın. Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatın. Son olarak vanilyayı ekleyip, 1-2 dakiak mikserle çırpın. Ilınmaya bırakın. Puding ılınınca, toz kremayı pudingin içine karıştırıp, 10 dakiak mikserle çırpın. Şerbetle ıslattığınız etimeklerin üzerine, fındık parçalarını veya hindistan cevizi dökün.2 kat yapacaksanız, Muhallebinin yarısını tek kat yapacaksanız, tamamını etimeklerin üzerine dökün. 2. kat için aynı işlemi uygulayın. Son olarak, muhallebinin üzerini, çekilmiş antep fıstığı ile süsleyin. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra, soğuk olarak servis edin... Afiyet olsun..
Etimek Tatlısı,Etimek Tatlısı Tarifi,Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır,Etimek Tatlısı Yapılışı,Etimek Tatlısı Pudingli, Etimek Pastası,Etimek Tatlısı Nasıl Yapılıyor

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top