4 Ocak 2013 Cuma

PERDE PİLAVI TARİFİ

Konu Saati  06:00  |  in  Perde Pilavı Yapımı

Perde Pilavı Nedir
Perde Pilavı Nasıl Yapılır
Perde Pilavı Tarifi
Perde Pilavı Yapımı,Perde Pilavı Nasıl Yapılır,Perde Pilavı Hamuru,Perde Pilavı Tarifi,Perde Pilavı Yapılışı,Perde Pilavı Nerenin,Perde Pilavı Nedir
Bu gün sizlere farklı bir yöresel lezzet terifi vermek istiyoruz. Perde Pilavı Tarifi.. Öncelikle perde pilavı nedir onu açıklayalım. Perde pilavı,dışı ince bir hamurdan oluşan,içinde tavuk pilav ve çeşitli baharatların bulunduğu fırında pişirilen ve sıcak yenmesi tavsiye edilen Siirt Yöresine ait bir yemektir. Gelelim Perde Pilavı nasıl yapılıra.

Perde Pilavı Hamuru için:
*2 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım su bardağı su
*1 yemek kaşığı margarin
Perde Pilavı İçin ;
* 1 Tavuk (biraz haşlanmış ve ince didilmiş),
* 1 çay bardağı tavuk suyu,
*2 su bardağı pirinç,
*1 kuru soğan,
*2 yemek kaşığı dolamalık fıstık,
*2 yemek kaşığı kuş üzümü,
*2 yemek kaşığı badem,
*1 çay kaşığı yenibahar,
*Karabiber,
*Tuz,
Perde Pilavı Yapımı,Perde Pilavı Nasıl Yapılır,Perde Pilavı Tarifi,Perde Pilavı Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın.2 kaşık tereyağında soteleyin. İçine dolmalık fıstığı da ialve edin. Kavrulduktan sonra içine yıkanmış pirinci ilave edin. Kuş üzümlerini, tavuk etini ve tuzunu da ilave ettikten sonra karıştırarak 1-2 dakika kavurun.3-3,5 bardak sıcak su koyup pişmeye bırakın.bu arada hamuru için olan malzemeleri kullanarak hamurunu hazırlayın. Kek kalıbının her tarafını margarinle yağlayın.bademleri de margarine batırıp kalıbın içine aralıklarla yapıştırın. Hamuru merdane yardımıyla açarak kek kalıbının içine yayın.ortasını delin.pişen pilavı içine dökün. Hamurun kenarlarından sarkan fazlalıkları da üzerine kapatıp ,fırında pişmeye bırakın.
Perde Pilavı Yapımı,Perde Pilavı Nasıl Yapılır,Perde Pilavı Hamuru,Perde Pilavı Tarifi,Perde Pilavı Yapılışı,Perde Pilavı Nerenin,Perde Pilavı Nedir

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top