31 Ocak 2013 Perşembe

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRMA YOLLARI

Konu Saati  01:31  |  in  Anne Sütünü Arttıran Şeyler

Anne Sütünü Artırma Yolları
Anne Sütünü Artıran Bitkiler
Anne Sütünü Artırma Yolları
Anne Sütünü Artıran,Anne Sütünü Artıran Gıdalar,Anne sütünü Artıran Şeyler,Anne Sütünü Artırma Yolları, Anne Sütünü Arttıran Şeyler,Anne Sütünü Artıran Bitkiler
Emzirmek dünyanın engüzel duygusu.. Anne ve bebek arasındaki en güçlü bağ.. Ama bazı anneler sütünün az olduğundan şikayet ederler. Eğer siz de sütünüzü artırmak istiyorsanız mutlaka önerilerimize kulak verin deriz.. Sizlere anne sütünü artıran gıdalar hakkında bilgiler veredceğiz..

Anne Sütünü Artıran,Anne Sütünü Artıran Gıdalar,Anne sütünü Artıran Şeyler,Anne Sütünü Artırma Yolları, Anne Sütünü Arttıran Şeyler,Anne Sütünü Artıran BitkilerBol Sıvı Tüketin : Süt üretimi, annenin tükettiği sıvı ile doğru orantılıdır. Günde 3-3,5 LT sıvı tüketmek süt miktarını ciddi oranda artıracaktır. Sıvı tüketini sadece su ile sınırlı olmamalı, şekersiz bitki çayları,çorba,şekersiz meyve kompostosu gibi sıvı gıdalarda tüketilmelidir.
Diyet Yapmayın : Hamilelikte alınan kiloları vermek için bir süre daha beklemeniz gerecek. Emzirme döneminde yapacağınız zayıflama diyeti, süt üretimini olumsuz etkiler ve sütün azalmasına neden olur. Ek besine geçinceye kadar diyet yapmayı ertelemenizde fayda var. Yeterli ve dengeli beslenmek, emzirmek zaten kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Karbonhidratı Kesmeyin : Emziren annelerin yaptığı en büyük yanlış, zayıflamak için karbonhidrat ytüketimini kesmeleridir.  Dengeli bir beslenme için mutlaka, ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidratları tüketmeniz gerekir.  Tam tahıllı olanları tercih etmeniz sağlık açısından fayda sağlayacaktır.
Rezene Mucizesi : Eski zamanlardan beri bilinen bir gerçek var ki o da rezenenin anne sütünü artırdığı.. Rezene çayı süt üretiminde çok faydalı ama, aşırı şekilde tüketilmesi de anne sütünü tamamen kesebilir unutmamak gerek. Rezeneyi sadece çay olarak tüketmek zorunda değilsiniz. Suda haşlayarak veya az yağda çevirerek de tüketmeniz mümkün.
Yulaf Ezmesi Tüketin : Günde 1 kase yulaf ezmesi tüketmek, süt üretimini destekleyebileceği düşünülse de, bu etkisi tam olarak kanıtlanmamıştır. Bilimsel araştırmalar devam ediyor.
Fesleğen Anne Sütünü Artırır : Fesleğen bitkisinin de düzenli kullanımda anne sütünü arttırabileceği bilinir. Yemeklerinizde fesleğene daha çok yer açın.
Yeşil Sebzeleri Tüketin :  Koyu yeşil yapraklı sebzelerin anne sütünü arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Salatalarınızda roka, maydanoz gibi yeşilliklere yer açabilir. Semizotu, ıspanak ve pazı gibi sebzeleri de haşlayarak, sebze yemeği şeklinde veya az yağda çok öldürmeden kavurarak tüketebilirsiniz.
Turuncu Renge Yer Açın : Havuç, bal kabağı, kavun gibi turuncu renkte olan ve beta karotenden zengin olan sebzeler süt üretimini arttırmaya yardımcıdır
Mutlaka Protein Tüketin : Sütün ana yapısında da yer alan protein, süt veren annelerin beslenmesinde yer alması gereken bir kaynaktır. Emziren anneler, her gün düzenli olarak süt, yoğurt, ayran, peynir, yumurta, et, tavuk, balık gibi kaliteli protein kaynaklarını tüketmelidirler.
Arpa Mucizesi : Ülkemizde malt içecek olarak bilinen, arpa ile hazırlanmış yiyeceklerin veya çimlenmiş arpa suyunun, anne sütünün verimliliğini ciddi anlamda arttırdığı gözlenmiştir.
Anne Sütünü Artıran,Anne Sütünü Artıran Gıdalar,Anne sütünü Artıran Şeyler,Anne Sütünü Artırma Yolları, Anne Sütünü Arttıran Şeyler,Anne Sütünü Artıran Bitkiler

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top