12 Nisan 2014 Cumartesi

Şems Aslan ~ Süper doktor ceviz ağacı

Konu Saati  14:20  |  in  Şifalı Bitkiler

Ceviz ağacının ikinci adı ömür ağacıdır

Ceviz ağacının ikinci adı ömür ağacıdır. Asırlardır insanoğlunun en sevdiği gıdalardan biri olmuştur. Ceviz hakkında Çiçeron’dan tutun da Hipokrat ve İbni Sina’ya kadar çok sayıda düşünür görüş beyan etmiştir. O, vücudumuzun enerji aküsü olarak kalmayıp, güzelliğimize de güzellik katar.

1940 yılında atom bombası yüzünden Hiroşima ve Nagazaki’de kilometrekarelerce alanda tüm canlılar yok edildi ve yıllarca radyasyon devam etti. Ama Japonlar buna rağmen dünyada sağlıklı ve uzun yaşayan insanlar olarak kaldılar. Bunun nedeni sağlığa önem verip sağlıklı bir yaşlılık için önlem almak. Üstelik kalp hastalıklarıyla göğüs kanseri gibi birçok kanser türüne en az yakalanma oranı da onlarda. Hawaili bir bilim adamının 8 bin Japon kökenli ABD’linin beslenme ve yaşam biçimleri üzerine yaptığı araştırmada bu insanların bir günde 27 çeşit besin tükettiğini fark etmiş. Bunlar arasında pirinç, soya, ceviz, balık turşu ve tahıllar bulunuyor.

Bu ay size cevizle hazırlanan tarifler vereceğim.


Yaşam şerbeti

Öncelikle sağlığımız için kalkan görevi yapan, vücudu koruyan, kolesterolü düşüren, cildi güzelleştiren, metabolizmayı güçlendiren, yüksek antioksidan içeren, deri hasarlarına, kronik iltihaplara ve kemik hastalıklarına iyi gelen yaşam şerbeti:

Malzemeler:
- İki bardak ceviz içi
- 1 kg. çilek (ahududu, böğürtlen)
- 1 kg. yeşil elma
- 2.5 kg. şeker
- Yarım su bardağı su

Hazırlanışı:
Öncelikle şekere su katıp şerbeti hazırlayın. Geri kalan malzemeleri küçük parçalar halinde doğrayıp 10 dakika yoğurarak elimizle ezin. Üzerine şerbeti ekleyip 25 dakika ocakta pişirdikten sonra hepsini iki kat tülbentten geçirin. Sabah ve akşam bir yemek kaşığı bu şerbeti tüketin. Şeker hastalarına tavsiye etmiyorum.


Sivilce ve akne tedavisi için tonik

Bir bardak küçültülmüş ceviz yapraklarının üstüne 0.5 litre su ilave edin ve 20-30 dakika benmari yapın ve süzün. Daha sonra içine bir çay kaşığı tuz ve bir yumurta akı ilave edin. Hepsini karıştırın ve günde 10-15 defa yüzünüzü bu tonikle temizleyin. Bir hafta içinde ciddi değişikler görebilirsiniz. Bu toniği sivilceleriniz bittikten sonra da haftada bir defa tekrarlayın.


Ölü hücrelere cevizli deodorant

0.5 litre gül suyuna cevizin 10 tane yaprağını ve bir demet yaş nane ilave edin. Bir hafta sonra süzün ve sprey kabına doldurup her banyo sonrası kullanın. Vücuttaki tahrişleri, kaşıntıyı, ölü hücreleri atmaya yardımcı olur. Nanenin ferahlatıcı etkisinden deri oksijen alışverişini sağlar.


Kış için ceviz kremi

Kış aylarında cildimiz hep kuru ve cansız görünür. Böyle zamanlarda yine ceviz yardıma geliyor. Yoğun nemlendiricileri bile aratmayan ceviz kremin yapılışı çok kolay. Havanda bir yemek kaşığı cevizi ezin ve içine bir yumurta sarısı ilave edin. Bir çay kaşığı tereyağı ve bir çay kaşığı bal ekledikten sonra cildinize 20 dakika uygulayın. Ilık suyla yıkayın. Bu krem maskeyi akşamları uygulayın ve dışarıya çıkmayın. Cilt nemlenmiş ve dış etkenlere hassas olacaktır. Haftada iki defa uygulanması kâfidir.

 ŞEMS ARSLAN
sems.arslan@hotmail.com
www.semsarslan.com

Alıntıdır:
Güzellik Pınarı - Şems Aslan - Taraf Gazetesi: Süper doktor ceviz ağacı yazısını kaynağın'dan oku

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top