12 Nisan 2014 Cumartesi

Şems Aslan ~ Şems Aslan Maydonoz ve Maydanozun Faydaları

Konu Saati  18:52  |  in  Şems Arslan


Şimdi de bir külçe maydanoz katalım

Hey sen! Elindekini sadece bir demet maydanoz mu sanırsın? E, o zaman çok yanılırsın. Elinde tuttuğun o demet, altın kadar ağırdır, tatmasını bilirsen

Eski Yunan’da maydanoza bir avuç altın adı verilmiş. Ben de tıpkı Eski Yunan’dakiler gibi maydanozun altın kadar değerli olduğuna inanıyorum. Yaptığım araştırmalar bu fikre inanmamı sağladı. Bu araştırmam ışığında elde ettiğim bilgileri sizinle de paylaşarak evinize giren maydanozdan çok farklı sağlık hizmetleri sağlayabilmenize katkıda bulunmak isterim. Yunan tanrılarının kutsal yaşam alanı olan Olimpiya Dağı’nda düzenlenen yarışmalarda kazanan sporcu kahramanların başlarına defne ve zeytin yapraklarından taç takıp ellerine de maydanoz yapraklarından muhteşem demet verirlermiş. Çünkü maydanoz bu sporcu kahramanların vazgeçemeyecekleri güzellik ve sağlık bitkisidir. Hatta bazı antik heykellerde bunları görebiliriz. Yunanca maydanozun anlamı; taşların üstünde yetişen demek. Eski hekimler şifalı maydanozu öncelikle ilaç niyetine kullanırdı. Ama modern hayatta maydanozu sadece salatalarda, soslarda ve bazen de bitki çaylarında kullanıyoruz.

Size avuç dolu, sır dolu, bilgi dolu, sağlıklı hayat için şifa dolu maydanozdan nasıl faydalanacağınızın tariflerini vereceğim.

Yaprakları A, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, kükürt, magnezyum ve klorin yönünden zengin olan maydanozun bir tutamı vücudumuzun günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılamakta. Yani maydanozda C vitamini elmadan, limon ve portakaldan beş kat daha fazla. Maydanozun bu özelliği görme gücü, kılcal damar sistemi, adrenal ve tiroid bezlerinin fonksiyonları üzerinde etkili.


Cildi güzelleştirerek lekeleri açar, yanıkları iyileştirir.

Tahrişli ve kılcal damar görüntüsü olan ciltlere çok faydalı

Akne ve sivilceleri azaltarak mikroplarla mücadele eder

Gözaltı torbalanmalarını başarıyla azaltır

Siyah nokta oluşumunu azaltır

Gözenekleri sıklaştırır

Ağız kokusunu ve terlemeyi önler

Bağırsakları temizler, bu anlamda maydanoz kilo verenlerin bitkisidir

ÇİLLERİN RENGİNİ AÇMAK İÇİN TİBET TARİFİ

Malzemeler:
1 çay kaşığı limon suyu,
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Uygulama:
Malzemeleri karıştırıp her gün 15 dakika lekelere sürün. 1 ay sonra haftada 3 defa devam edin. Lekelerde açılmalar olacak. A ve C vitaminleri içerdiğinden dolayı cilde canlılık verir ve cilt lekelerinin oluşumunu engeller. Ayrıca E ve K vitaminlerini içerdiğinden saçı canlı gösterir ve kepek oluşumunu engeller.

TÜBERKÜLOZ HASTALARI İÇİN KAHVALTI TARİFİ:

4 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
1 tatlı kaşığı bal,
6 yemek kaşığı sıcak süt, kabuklarıyla rendelenmiş elma,
4 tane öğütülmüş ceviz,
1 limonun suyu.
Hepsini karıştırıp sabahları tüketin. Bir de kahvaltıdan sonra 1 bardak demlenmiş maydanoz suyunu balla karıştırıp tüketin. Bu tarif eski ayurveda kitaplarından alınmıştır.

ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ KOKTEYL
2 yemek kaşığı kurutulmuş maydanoz yapraklarının üstüne 1 litre kaynar su ilave edin. 5 dakika kaynatın ve gün boyunca tüketin. Haftada 2 defa yeterli. Ödemli, kilolu kişilerin metobolizmalarını hızlandırmaları için daha fazla su tüketmeleri gerek. Su kasların dengesini sağlayarak vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar.

VÜCUT SIKLAŞTIRICI MAYDONUZLU KOKTELİ
1 bardak maden suyunun içine 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, dere otu ve rendelenmiş salatalık ilave edin. Günde 2 defa sabah ve akşam 1 ay boyunca bu kürü uygulayın. Kilo vererek sarkmamak için sıkı kalmak lazım. Önlemlerinizi önceden almayı unutmayın.

MİDE SORUNLARI OLANLARA MAYDONUZ REÇELİ
2 demet maydanozu kökleri ile beraber ve 1 limonu kıyma makinesinde kıyın ve içine 300 gram bal ilave edin. Sabah ve akşam yemekten 20 dakika önce 1 tatlı kaşığı tüketin. Bu doğal reçel bağırsakları çalıştırdığı için mide ve bağırsak gazlarını vücuttan atar. Artık maydanozu sadece salatalarda bir sebze olarak görmezseniz, bir demet altın gibi değerli ve şifalı bitki... Doğal tarifleri uygulamadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

İNATÇI LEKELERİN RENGİNİ AÇMA
Kıyma makinesinde 1 demet maydanozu kökleri ile iyice kıyın ve günde 2 defa lekelerin üstüne 5 dakika koyun. Ilık suyla yıkayın ve leke giderici nemlendirici sürün.

KİLOLARA KARŞI MAYDANOZ KOKTEYLİ
Kışın çok daha hızlı kilo alıyoruz. Fit görünüm için maydanoz kokteyli tarifimi uygulayın: 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanozu 1 bardak kefirin içine dökün. İçine az tarçın ve zencefil ilave edin. Ayrıca bağırsakları temizleyen sarımsak da ilave etmeniz şart. Bu kokteyli akşamları yatmadan önce tüketin. Kilo vererek cildiniz de canlı ve pürüzsüz olacaktır.

ŞEMS ARSLAN
sems.arslan@hotmail.com
www.semsarslan.com

Alıntıdır:
Güzellik Pınarı - Şems Aslan - Taraf Gazetesi: Şimdi de bir külçe maydanoz katalım yazısını okumak için tıkla

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top