18 Ağustos 2013 Pazar

Kabarık Kek Yapmanın Püf Noktaları

Konu Saati  12:27  |  in  Keki Kabartmanın Yolları

Kabarık Kek,Kabarık Kekin Püf Noktaları,Keki Kabartmanın Yolları,Keki Kabartmanın Püf Noktaları, Keki Kabartmak İçin,Kabaran Kek Yapmanın Püf Noktaları
Kek Yapmanın Püf Noktaları
Kabarık Kek Yapmanın Püf Noktaları
Kabarık Kek,Kabarık Kekin Püf Noktaları,Keki Kabartmanın Yolları,Keki Kabartmanın Püf Noktaları, Keki Kabartmak İçin,Kabaran Kek Yapmanın Püf Noktaları
Hamur işlerinin belkide en sık yapılanı kek, son derece lezzetli ve herkesi sevdiği bir tür.. Ama kek yapmanında bazı incelikleri var.. Eğer kek yapmanın püf noktalarına dikkat edilmez ise, kabaran kek yapmak mümkün olmaz.
Kekiniz kalıba yapışır ve lezzeti güzel olmaz.. Bu gün sizlere kabaran kek yapmanın püf noktaları konusunda bilgiler vereceğiz.. Bir de bizim önerilerimizle kek yapın.. Bakın kekiniz nasıl kabaracak..
Kabarık Kek,Kabarık Kekin Püf Noktaları,Keki Kabartmanın Yolları,Keki Kabartmanın Püf Noktaları,Keki Kabartmak İçin,Kabaran Kek Yapmanın Püf Noktaları
* Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz.
* Keki yaptığınız kaba, her malzeme eklediğinizde mutlaka çırpmalısınız. İki malzemeyi bir arada koymamalısınız.
* Malzemeleri karıştırma işlemini, ilk olarak tahta bir kaşıkla yapmalısınız. Daha sonra isterseniz mikserle de çırpabilirsiniz.
* Unu azar azar ekleyip karıştırmalısınız. Tam kıvamına gelen kadar bu işlemi tekrar etmelisiniz.
* Kabartma tozunu undan sonra eklemelisiniz.
* Kullanacağınız kek kalıbının kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Teflon tarzda olan kek kalıpları, keki daha iyi kabartabiliyor.
* Kalıbı sıvıyağ ile yağlamayı kesinlikle unutmamalısınız.
* Fırının ısısını iyi ayarlamasınız. Fırını yaklaşık iki dakika önce, 170 ya da 180 dereceye getirip ısıtmalı ve sonra keki fırına koymalısınız.
* Keki mutlaka 170 ya da 180 derecede pişirmelisiniz.
* Fırının kapağını çok sık açıp kapatmamalısınız.
* Keki üstü sertleşince içinin pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz. Keki kontrol etmek için, kürdan kullanabilirsiniz. Çatal ya da bıçak kullanmak havasının sönmesine neden olabilir.
Kabarık Kek,Kabarık Kekin Püf Noktaları,Keki Kabartmanın Yolları,Keki Kabartmanın Püf Noktaları, Keki Kabartmak İçin,Kabaran Kek Yapmanın Püf Noktaları

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top