13 Mayıs 2013 Pazartesi

EVDE GEBELİK TESTİ NASIL YAPILIR ?

Konu Saati  22:00  |  in  HCG Testi

Evde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır
Evde Gebelik Testi
Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır ?
Evde Gebelik Testi En Erken Ne Zaman Yapılır,Gebelik Testleri,Evde Gebelik Testi, Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır, Evde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır,HCG Testi,BEta HCG testi Nedir
Hamile olup olmadığınızı anlamanın yolu gebelik testi yaptırmaktır. 4 günlük döllenmiş yumurta HCG adı verilen bir hormon salgılamaya başlar. Bu hormon vücut suyunda vücudun dokularına yayılır. Öncelikle kanda sonra da idrarda gebeliğin tespit edilmesini sağlayan HCG hormonu, gebelik testleri ile yükselişinie göre takip edilir ve kadının gebe olup olmadığı anlaşılır...

Pek çok kadın adet döneminin gecikmesi nedeni ile evde gebelik testi yapar.. Evdeki gebelik testleri idrar ile bakılır. kartuşa damlatılan bir kaç damla idrar ile eğer, HCG hormonunda yeterli derecede yükselme olmuş ise, idrar testi pozitif çıkabilir. Bazı durumlarda hormonun yeteri kadar yükselmemesi sonucu gebelik var ise bile, test negatif çıkar ve kadın gebe olmadığını düşünür.. Bu gibi durumlardai eğer net emin olunamıyor ise, mutlaka Beta HCG denilen kanda gebelik testi bakılmalıdır.. En eksin sonucu kan testi belirler.
Gebelik testleri
çoğunlukla, kan örneğinden daha kolay alınan idrar örneği ile yapılır.hCG nin varlığını tespit etmek için birçok idrar tahlili tipi kullanılır.
Çoğu, hCG ile bir hCG antikoru arasındaki bir reaksiyona dayanır. İlk reaksiyonun gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlemek için ikinci bir reaksiyona ihtiyaç vardır. Bu genellikle bir renk değişimidir. Bazı kadınlar evde  gebelik testi yaparak gebe olup olmadıklarını öğrenmeye çalışır. Bu test paketleri çoğu eczaneden alınabilir. Çoğu, bir test tübünde idrarla karıştırılan bir solüsyon içerir. Belirli bir süre ( teste göre değişmek üzere ) birkaç dakikadan birkaç saate kadar geçtikten sonra, hamileyseniz koyu bir halka oluşur. Bazı markalarda, bir renk değişimi gebeliği belirtir.
Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır
Evde Gebelik testi yapmaya karar verdiyseniz, talimatları dikkatle izleyin. Ayrıca ister evde ister laborutuvarda yapılsın, günün ilk idrarını kullanırsanız gebelik testi daha doğru olur.
İdrar testlerinin doğruluğu: Doğrulukları, karmaşık olabilecek talimatları ne kadar iyi izlediğinize çok bağlıdır. İlk kez kullananların ya da deneyimsiz kullanıcıların doğru bir test sonucuna ulaşmaları daha küçük bir olasılıktır ve hiçbir test kusursuz değildir. Ayrıca gebelik testleri, özellikle gebeliğin ilk günlerinde uygulandıklarında, hamile olduğunuz halde olmadığınızı gösterebilirler. Bunun nedeni, gebeliğin ilk zamanlarında hCG düzeylerinin düşük olması ve teşhis edilememesidir. Bu nedenle, herhangi bir gebelik testinin negatif sonuçları, pozitif bir sonuçtan daha az güvenilirdir.Evde yapılan gebelik testleri tarama testleri olarak kabul edilmelidir. Test sonucu negatifse ama gebelik belirtileri gösteriyorsanız, doktorunuza başvurun. Sonuç pozitifse, onaylaması ve doğum öncesi bakım için doktorunuza gidin.
Evde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır,Evde Gebelik Testi En Erken Ne Zaman Yapılır ?
Evde gebelik testi için en uygun zaman adetinizin 4-5 gün geçmiş olduğu zamandır. Ama, bazı kadınlarda gebelik hormonu idrara daha geç yansıdığından gebe olsanız bile sonuç negatif çıkabilir. Adetiniz 2 hafta geciktiyse, doğruluk oranı yüzde 100 e yaklaşır. Evde yapılan gebelik testlerinin sonuçları, adetin gecikmesinden 10 gün sonra yapıldıklarında yüzde 95 oranında doğrudur.İdrara dayalı gebelik testleri en sık olarak kullanılmaktadır, ama bazı durumlarda, daha kesin olduğu ve hamileliği daha erken teşhis edebildiği için bir kan testi de uygulanabilir.
Dış gebelik yumurtanın fallop tüpünde ya da rahim dışında bir yerde gelişmeye başladığı gebelik durumunda, idrara dayalı gebelik testlerinin negatif sonuçlarına karşın, kadında tüm gebelik belirtileri görülebilir. Bunun nedeni, yumurta rahimde olmadığı zaman HCG düzeylerinin yüksek olmamasıdır. Ancak kan testi daha hassastır ve gebeliği teşhis edebilir. Dış gebelik potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir durum olduğu için, bu bilgi annenin hayatının kurtulmasına yardımcı olabilir.
Evde Gebelik Testi En Erken Ne Zaman Yapılır,Gebelik Testleri,Evde Gebelik Testi, Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır,Evde Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır,HCG Testi,BEta HCG testi Nedir

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top