6 Mayıs 2013 Pazartesi

ÇOCUK ODASI NASIL OLMALI ?

Konu Saati  03:43  |  in  Çoğumun Odası

Çocuk Odasının Dekorasyonu
Çocuk Odası Dekorasyonu
Çocuk Odası Nasıl Olmalı ?
Çocuk Odası,Çocuk Odası Nasıl Olmalı,Çocuk Odası Dekoru,Çocuk Odasının Dekorasyonu, Çocuk Odası Nasıl Döşenir,Çoğumun Odası,Çocuk Odası Dekorasyonu
Çocuğunuzun odasını ayırma vakti geldiği zaman, çocuk odası dekorasyonu size aitmiş gibi gelir. ama çocuk biraz büyüdüğünde, kendi odası için kendisi de bazı isteklerde bulunacaktır. Bu zaman da tahmin ettiğinizden çok daha yakındır. Çocuk 3 yaşına geldiği zaman kendi zevkine göre, odasını şekillendirmek isteyecektir. Peki çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı ?

Çocuk Odası,Çocuk Odası Nasıl Olmalı,Çocuk Odası Dekoru,Çocuk Odasının Dekorasyonu, Çocuk Odası Nasıl Döşenir,Çoğumun Odası,Çocuk Odası Dekorasyonu
*Öncelikle çocuğunuz 3 yaş ve üstünde ise, odasının rengi konusunda ç.ocuğunda fikrini almanız gerekkir.
* Duvarda çizgifilm karakterleri hoş ve keyifli bir ambians yaratacaktır.Ancak odayı da İdsneyland a çevirmeye gerek yok. Az miktarda, odaya eğlence katmak amacıyla çizgifil karakterleri kullanmanız yeterli.
* Birkaç oyuncak, kitap, elbiseler olabilir. Duvar, tekstil ve aksesuarlarda uygulamak, odada karmaşa yaratmaktan başka işe yaramaz.
* Doğru çözülmüş ve iyi tasarlanmış mobilyalar, hem zamana karşı dayanıklıdır, hem çocuğunuzun tasarım yönünü güçlendirir. Yatak olabilen kanepe gibi, her mekana uyum sağlayan mobilyalar seçmek iyi olacaktır.
* Çocuğunuzun odasına, düz hatlı bir şifonyer seçerseniz, çocuk odasında şık duracaktıri. İhtiyaca göre daha ilerleyen zamanlarda başka amaçlı da kullabilme imkanınız olur.
* Çocuğun gelişimi için okul öncesi dönem çok önemlidir. Ona ödev yapma alışkanlı kazandırmak için, odasında rahatça resim yapabileceği ya da harflerle oynayabileceği bir çalışma alanı yaratmalısınız. Bir okuma köşesi oluşturabilirsiniz. Bunun için renkli yer minderleri, yumuşak dokulu bir örtü ve alanı ayıran bir halı şık olabilir.
* Çocuğunuzun odası sıcak bir yuvayı çağrıştırmalıdır. Özellikle onun sağlığını tehdit etmeyen ve gelişimi için doğayla dost seçimler yapmak önemlidir. Uçucu ve latex esaslı boyalar, masif ahşap mobilyalar ve keteni pamuk dokumalı tekstili tercih etmelisiniz.
* Oda zemininde halı gibi toz, alerjen, küf ve bakteri üreten kaplamalar yerine, toz tutmayan, ahşap veya parke gibi sert zemin malzemeleri tercih etmelisiniz. Son yıllarda doğayla dost ahşap zemin kaplamaları çok gelişti. Üstelik modası hiç geçmiyor. Diğer seçenekler ise, bambu, mantar ve lioleurn.
Çocuk Odası,Çocuk Odası Nasıl Olmalı,Çocuk Odası Dekoru,Çocuk Odasının Dekorasyonu, Çocuk Odası Nasıl Döşenir,Çoğumun Odası,Çocuk Odası Dekorasyonu

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top