21 Mart 2013 Perşembe

NAR KABUĞUNUN YARARLARI

Konu Saati  05:31  |  in  Nar Kabuğunun Yararları

Nar Kabuğunun Kaynatılması
Nar Kabuğunun Yararları
Nar Kabuğunun Yararları
Nar Kabuğu,Nar Kabuğunun Yararları,Nar Kabuğunun Faydası,Nar Kabuğunun Faydaları,Nar Kabuğu Ne İşe yarar,Nar Kabuğunun Kaynatılması
Nar meyve olarak son derece faydalı bir besin. ama nar kabuğunun faydaları, nardan ve nar suyunda dahda da fazla.. Biz Türk milleti olarak nar kabuğunu çöpe etıyoruz. Ama bu makalemizi okuduktan sonra eminiz ki, siz de nar kabuğunun yararlarından istifade etmek isteyeceksiniz..

Nar Kabuğu,Nar Kabuğunun Yararları,Nar Kabuğunun Faydası,Nar Kabuğunun Faydaları,Nar Kabuğu Ne İşe yarar,Nar Kabuğunun Kaynatılması
*Nar kabuğu özellikle, yanıkların tedavisinde çok fayda sağlamaktadır.Yanıkların tedavisinde kullanılacak olan nar kabuğu havan ile iyice dövülmeli ve yara üzerine konulmalıdır.
*Frengi hastalığına da iyi gelen nar kabuğu havanda iyice dövülmeli ve toz haline getirildikten sonra sabah akşam günde iki defa bir çorba kaşığı yenip üzerine yarım bardak su içilmelidir.
* Nar kabuğu tüketimi bağırsaklarda bulunan solucanların da dökülmesine yardımcı olur.. Bunun için, bir avuç nar kabuğunu yarım litre suya ilave ederek kaynatmalı ve süzdükten sonra kurtlar dökülünceye kadar her sabah içilmelidir.
* Bir avuç nar kabuğu üç bardak suyun içine atılıp kaynatıldıktan sonra süzülüp bu karışımla günde üç kez gargara yapıldığı zaman, dudakta bulunan uçuklar kısa sürede geçerken, bir litre suyun içine iki avuç nar çiçeği atıp kaynatmak ve günde üç kez süzülmüş bu suyla gargara yapmakta ağız yaralarına iyi gelecektir.
* Nar kabuğu içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlamaktadır. Nar kabuğundaki flavanoitler, fenolik bileşikler ve antioksantlar suyundan çok daha fazla miktardadır.
* Nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağladığı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.
* Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde anti-kanser özelliğini göstermiştir. Ellagik asit P53 geninin kanser hücrelerince yok edilmesini engellemektedir. Ellagik asit kansere neden olan moleküllere bağlanarak onları çok önemli bir oranda etkisizleştirmektedir. Bu yüzden özellikle kanserli hastaların kullanımı amacıyla ellagik asitli içecekler başta İsrail olmak üzere pek çok ülkede eczahanelerde satılmaktadır. Nar kabuğu, narın en değerli yeri iken ülkemizde meyve suyu fabrikaları bu değerli maddeyi üstüne bir de para vererek çöpe atmaktadır. 
Nar Kabuğu,Nar Kabuğunun Yararları,Nar Kabuğunun Faydası,Nar Kabuğunun Faydaları,Nar Kabuğu Ne İşe yarar,Nar Kabuğunun Kaynatılması

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top