12 Haziran 2012 Salı

KUŞBURNU FAYDALARI

Konu Saati  22:30  |  in  Kuşburnu Faydaları

Kuşburnu Faydaları
Kuşburnu ,Kuşburnu Faydaları,Kuşburnu Çayı,Kuşburnu Çayının Faydaları,Kuş Burnu Çayı Nasıl Demlenir,Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır,Kuşburnu Çayı Ne Kadar Tüketmeli
Kuşburnu meyvesi, içerdiği bol miktaradki C vitamini ve polifenolik içeriğinden dolayı, soğuk algınlığının tedavisine koruyucu ve yardımcı olarak yaygın bir şekilde kullanıldığını pek çoğumuz biliyoruz. Özellikle kuşburnu çayı, bu amaçla tüketilen bitkisel çayların başında geliyor.Kuşburnu çayı ve kuşburnu meyvesi sadece soğuk algınlığı için kullanılmıyor tabiki..

Kuşburnu ,Kuşburnu Faydaları,Kuşburnu Çayı,Kuşburnu Çayının Faydaları
* İçerdiği yoğun antioksidanlar nedeni ile yaşlanmaya karşı savaşıyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.
* Kuşburnu, bol C vitamini yanısıra, A, B1, B2, K, P vitaminleri gibi birçok minerali bünyesinde bulundurur.
* Kuşburnu Çayı, soğuk algınlığını gidermenin yanı sıra, yangı ve iltihap giderici özelliğe sahip.
* Kuşburnu eklem ağrılarına, romatizma ve eklem kireçlemesinden kaynaklanan ağrılara karşı oldukça iyi geliyor.
Kuşburnu meyvesinin özütlerinden elde edilen bileşenler eklemlerde hasar oluşturan iltihap miktarını azaltmakta etkili olduğu gözlemlenmiştir.
* Ayrıca bu fenolik bileşenlerin iltihap giderici özelliğiyle basur tedavisinde de son derece etkili ve şikayetleri hafifletmede önemli rol oynadığı görülmüştür. Böbrek üstü bezlerini çok olumlu etkileyerek önemli hormonların üretimine destek sağladığı da bilimsel olarak ortaya konmuş faydaları arasındadır
Kuşburnu Çayı,Kuş Burnu Çayı Nasıl Demlenir,Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır,Kuşburnu Çayı Ne Kadar Tüketmeli?
Kuşburnu çayı yapmak için; taze veya kurutulmuş bir avuç kuşburnunu yıkayıp süzün. 4-5 su bardağı temiz su ile ateşe koyun. Kısık ateşte, meyve özünü suya salıncaya kadar üstü kapalı olarak kaynatın. Üstüne biriken köpük atın, tüyleri burada birikmiş olur. Kuşburnu çayının rengi pembe olmaz, poşette satılanlar gıda boyası içerdiği için o renkte çıkıyor. Kuşburnu çayı, kaynattıkça koyu portakal rengini alır. İnce tel süzgeçten süzerek sıcık olarak, günde 3-4 fincan içilebilir. 
Kuşburnu ,Kuşburnu Faydaları,Kuşburnu Çayı,Kuşburnu Çayının Faydaları,Kuş Burnu Çayı Nasıl Demlenir,Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır,Kuşburnu Çayı Ne Kadar Tüketmeli

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top