30 Kasım 2011 Çarşamba

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN

Konu Saati  09:44  |  in  Sağlıklı Yaşam İçin Neler Yapmalıyız


Sağlıklı Bir Yaşam İçin
Sağlıklı Bir Hayat İçin Olumlu alışkanlıklar,Sağlıklı Bir Hayat,Sağlıklı Beslenme,Sağlıklı Besinler, Sağlıklı Hayatın Temeli,Sağlıklı Hayatın Korunmasında Uyulması gereken İlkeler, Sağlıklı Hayatın Korunmasında Uyulması Gereken Kurallar,Sağlıklı Hayatın Temeli
Sağlıklı Yaşam İçin Neler Yapmalıyız ?
Sağlıklı Yaşam İçin Beslenme çok önemli bir unsurdur. Sağlıklı hayatın korunmasında uyulması gereken kurallar vardır. Bunlar başta beslenme şekli olmak üzere komple yaşam tarzıyla ilgili kurallardır. Bu yazımızda,sağlıklı hayatın temeli olan bazı önemli konuları iszlere hatırlatmak istiyoruz.
Meyve ve Sebze Tüketin : Taze sebze ve meyveler, içerdikleri mineral ve vitaminler sayesinde, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, bizi sağlıklı ve zinde kılar. Üstelik hastalıklara yakalanma riskimizi azaltır.
Süt ve Süt Ürünlerini İhmal Etmeyin : Kemik ve diş sağlığı için çok gerekli olan kalsiyum maddesini içeren süt ve süt ürünlerini, mutlaka günlük beslenme alışkanlıklarınızın içine katın.
Çocukların kemik gelişiminin iyi olmasını sağladığı gibi, kalsiyum içeren gıdalar, obezite problemini çözmeye de yardımcı olur.
Protein İçeren Besinleri Mutlaka Tüketin : Et ve et ürünleri vücudun yapı taşı olan protein üretimi için önemli besin kaynaklarıdır. Bunun dışında, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller, kaliteli protein alınabilecek diğer besin gruplarıdır.
Su İçmeyi İhmal Etmeyin : Yeterli su tüketimi vücut için oldukça gerekli bir unsurdur. Günde en az 8-10 su bardağı su içmek, hem böbrek fonksiyonlarının devamı, hem de vücut ısısını dengede tutmak için şarttır.
Lif açısından Zengin Besinlerin Önemi : Lifler, beslenmede temel unsurlardan bir tanesidir. Kuru baklagiller, meyve ve sebzeler, doğal tahıllı besinler, lif açısından oldukça zengindir.
Egzersiz,Fiziksel aktiviteler İhmale Gelmez : Haftada 3-4 kez egzersi yapmak, fiziksel aktivitelerde bulunmak, kilonun ve iştahın kontrol edilmesini sağlar. Kısa mesafeli yürüyüşler, merdiven çıkmak günlük egzersiz için idealdir.
Yağlı yiyeceklerden ve Kızartmalardan Uzak durmalısınız : Hem kilo kontrolü hem de, kalp damar sağlığı açısından yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve kızartmaları beslenme alışkanlıklarınızdan çıkarmak çok yerinde bir davranış olacaktır.
Kuruyemişlerden Mutlaka Faydalanın : Kuruyemişler boıl miktarda E Vitamini ve yağ asitleri içerir. bu da yaşlanmayı önler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Pek çok kanser riskini önler. Günde 1 avuç fındık,badem veya ceviz yemek, hayatınızda çok olumlu değişikliklere neden olur.
Çay ve Şeker Tüketimi : Yemeklerden sonra ve çok sık tüketilen çay, yanında alınan şekerden dolayı, hem kilo almaya, hem de besinlerle birlikte alınmasından dolayı kansızlıpa neden olur. Günde 2 fincan çay şekersiz olarak tüketilmelidir.
Bilinçli Bir Şekilde Zayıflayın : Eğer kilo probleminiz var ise, kulaktan dolma zayıflama yöntemleri yerine, diyetisyen kontrolünde zayıflayın.
Sağlıklı Bir Hayat İçin Olumlu alışkanlıklar,Sağlıklı Bir Hayat,Sağlıklı Beslenme,Sağlıklı Besinler, Sağlıklı Hayatın Temeli,Sağlıklı Hayatın Korunmasında Uyulması gereken İlkeler, Sağlıklı Hayatın Korunmasında Uyulması Gereken Kurallar,Sağlıklı Yaşam İçin Neler Yapmalıyız,Sağlıklı Yaşam İçin Beslenme,Sağlıklı Hayatın Temeli

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top