20 Kasım 2011 Pazar

KARABAŞOTUNUN FAYDALARI

Konu Saati  00:03  |  in  Karabaş Otunun Zararları Nelerdir


Karabaş Otunun Faydaları
Karabaş Otunun,Karabaş Otunun Yararları,Karabaş Otunun Faydaları, Karabaş Otunun Zararları,Karabaş Otunun Yan Etkileri,Karabaş Otunun Faydası, Karabaş Otunun Zararları Nelerdir
Karabaş Otu çok faydalı bir bitkidir. Özellikle Karabaş otu Sigara Bırakmak konusunda çok etkilidir. Çay şeklinde içilebilen karabaş otu pembe ve mor çiçek açan bir bitkidir.
Karabaş Otunun,Karabaş Otunun Yararları,Karabaş Otunun Faydaları, Karabaş Otunun Faydası

* İyi bir Ağrı Kesicidir.
* Sinirsel bas agrisi ve uykusuzluga iyi gelir.

* Antiseptik ve yara iyilestiricidir.

* Sara ve astimda yatistirici bir etkisi vardir.

* Balgam söktürücüdür.

* Idrar yollari iltihaplarını giderir.

* Egzama yaralarina iyi gelir.

* Sinir ve kalp kuvvetlendiricidir.

* Akciger ve kan kanseri ve beyin tümörlerinin ilerlemesinde geciktirici etkisi vardir. Bu etki içerigindeki hücre bölünmelerini engelleyen peril alkol ile kansere karsi koruyucu ve tümör yok edici özelliklere sahip olan geraniol maddesinden ileri gelmektedir.

* Yine peril alkolden ötürü prostat, pankreas, barsak ve meme tümörlerine karsi da iyi gelir.
* Içerigindeki rosmarinik asitten dolayi kan dolasimini düzenleyici, kan sulandirici ve damar genisletici özelliklere sahiptir.
* 1,8 cineole içeriginden kaynaklanan antibakteriyel, antialerjik, sedatif, antirinit, ses telleri enfeksiyonlari ve tansiyon düsürücü etkileri vardir.
* Yine karabasotu içeriginde 20 den fazla antibakteriyel özellikli maddeden ve özellikle caryophylleneden dolayi hem staphylococ ve hem de streptococ bakterilere karsi etkindir.
Karabaş Otunun zararları,Karabaş Otunun Zararları Nelerdir,Karabaş Otunun Yan Etkileri
Karabaş Otu hamilelerin ve emziren annelerin kullanması kesinliklee sakıncalıdır. Doz aşımı olursa kusturucu etki yapar. Kürler halinde kullanmak ve mutlaka belli dönemlerde ara vermek gerekir.
Karabaş Otunun,Karabaş Otunun Yararları,Karabaş Otunun Faydaları, Karabaş Otunun Zararları,Karabaş Otunun Yan Etkileri,Karabaş Otunun Faydası, Karabaş Otunun Zararları Nelerdir

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top