19 Nisan 2011 Salı

MUHTEŞEM YÜZYIL GRİTTİ

Konu Saati  12:35  |  in  Osmanlı İmparatorluğu Gritti

Muhteşem Yüzyıl Gritti

Gritti,Gritti Kimdir,Gritti Karakteri,Muhteşem Yüzyıl Giritti Karakteri,Andrea Gritti,Andrea Gritti Kimdir,Osmanlı İmparatorluğu Gritti
Muhteşem Yüzyıl Dizisine ilgi hiç kaybolmuyor. Son derece heyecankla izlenen Muhteşem Yüzyıl, yeni karakterleri ile de oldukça dikkat çekiyor.
Muhteşem Yüzyıl Giritti Karakteri,Muhteşem Yüzyıl Giritti,Muhteşem Yüzyıl Gritti,Muhteşem Yüzyıl yeni oyuncu,Muhteşem Yüzyıldaki Gritti Karakteri
Meral Okay Habertürke yaptığı açıklamda, Muhteşem Yüzyıl Dizisine, yeni ve çok önemli bir karakterin katılacağı müjdesini verdi. Gritti adını taşıyan yeni karakter, Venedik Kralının gayrimeşru oğlu. Beyoğluna adını veren kişi olarak tanınıyor. Kanuni Sultan Süleyman ve İbrahim Paşaya siyasi danışmanlık yapacak olan Gritti, Muhteşem Yüzyıl Dizisine, bu sezon dahil olacak ve uzun süre de dizide rol alacak. Ayrıca, Mhteşem Yüzyıl Dizisinin gelecek sezonunda, Mimar Sinan ve Barbaros Hayrettin Paşa karakterleri de senaryoya dahil olacak.
Muhteşem Yüzyıl Dizisine yakın bir zamanda katılacak olan yeni bir karakter var. Gritti Karakteri. Kanuni sultan Süleyman ve İbrahim Paşaya siyasi danışmanlık yapacakk. Peki Gritti gerçek hayatta Kimdir ?
Gritti,Gritti Kimdir
Andrea Gritti,1455 tarihinde Bardolino’da doğmuştur.28 Aralık 1538 tarihinde Venedik’te doğmuştur. 1523-1538 arasında Venedik Cumhuriyeti devlet başkanlığı yapmıştır.
1496 yılından sonra İstanbul’un siyaset ve ticaret hayatında etkili bir isim olmuştur. Buğday ticaretinden çok zengin olduğu ve Galata’da lüks bir hayat sürdüğü bilinmektedir. Yunan asıllı İstanbullu karısından dört çocuğu olmuştur. Andrea Gritti’nin 1499 yılında patlayan Osmanlı-Venedik Savaşı’na engel olamamışsa da en kısa sürede savaşın bitirilmesi için caba harcadığı devrin kaynaklarına yansımıştır. Yeteneğini ortaya koyarak temsilci yetkisi alan bir tüccar olarak yaptığı görüşmelerden sonra 1502′de savaşı durdurmuş ve aynı yılın aralık ayında hazırlanan barış metni Mayıs 1503′te yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren İstanbul’dan ayrılana kadar Venedikli tüccarların haklarını korudu.
Andrea Gritti edindiği servet sayesinde ülkesinde siyasi mücadeleye girişti; 1523′te devlet başkanlığına adaylığını koydu ve çetin mücadeleler sonucu isteğine kavuştu. Gritti’nin devlet başkanlığı Osmanlı-Venedik ilişkilerinin en parlak döneminde olmuştur. Andrea Gritti’nin devlet başkanlığının son senelerde yeni bir Osmanlı-Venedik Savaşı patlak verdi. Tüm çabalarına rağmen engel olamadığı bu savaşta bu kez ordunun başına geçmek istedi ama ilerlemiş yaşı ve gelenek olmadığı bahanesi üzerine bunu gerçekleştiremedi.
Gritti,Gritti Kimdir,Gritti Karakteri,Muhteşem Yüzyıl Giritti Karakteri,Andrea Gritti,Andrea Gritti Kimdir,Osmanlı İmparatorluğu Gritti,Muhteşem Yüzyıl Giritti Karakteri,Muhteşem Yüzyıl Giritti,Muhteşem Yüzyıl Gritti,Muhteşem Yüzyıl yeni oyuncu,Muhteşem Yüzyıldaki Gritti Karakteri,Gritti

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top