26 Ocak 2012 Perşembe

ADET SÖKTÜRÜCÜLER

Konu Saati  21:45  |  in  Adet Söktürücülerin Yan Etkileri

Adet Söktürücüler
Adet Söktürücüler,Adet Söktürücüler Nelerdir,Adet Söktürücüler Kaç Günde Etki Eder, Adet söktürücüler regl olmayı nasıl sağlıyor,Adet Söktürücülerin Yan Etkileri
Adet sötürücüler, sadece adet söktürücü olarak kullanılacak ise, genellikle progesteron hormonu içeren ilaçlardır. Adet düzensizliği için kullanılacak ise, östrojen ve progestronu bir arada içeren ilaç grubu tercih edilir.
Adet Söktürücüler Nelerdir
Adet söktürücü
gruplardan en çok bilineni, doğum kontrol haplarıdır. Genellikle doğum kontrol ilaçları bu grubu girmektedir.
Fakat tek başına, geciken bir kadının adetini görmüyor ise sadece adet söktürücü olarak kullanıyor ise genellikle progesteron ilaçtır.
Kadının iki adet arası olarak nitelendirilen siklus dönemi, östrojen ve progesteron dönemidir. Progesteron eksikliğine bağlı olarak yeteri kadar progesteron kitlesi sağlayamadığı için adet kanaması başlayamıyordur. Adet kanamasının olmaması neden ile de, endometriyum adı verilen rahim dış tabakası kalınlaşır. Dışardan alınan progesteron ile birlikte, progestron ilacı kesildiğinde, endometriyum çekilir ve adet kanası başlar. Bu yöntem ile adet söktürücü sayesinde, yeniden adet kanamalrı başlamış olur.
Adet Söktürücülerin Yan Etkileri
Adet Söktürücüler
, zaten çok uzun süreli kullanım için uygun ilaçlar değillerdir. Mutlaka bir hekim gözetiminde kullanılmalıdır. Hormon içerdiğinden dolayı, eğer bilinçsiz bir şekilde, rastgele kullanılırsa, horman bozukluğuna ve beraberinde, pek çok ciddi sağlık sorununa yolaçabilir.
Adet Söktürücüler,Adet Söktürücüler Nelerdir,Adet Söktürücüler Kaç Günde Etki Eder, Adet söktürücüler regl olmayı nasıl sağlıyor,Adet Söktürücülerin Yan Etkileri

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top