13 Eylül 2010 Pazartesi

ŞEMS ALAN BÖBREK VE TANSİYON HASTALARI İÇİN LAHANA TURŞUSU YAPIMI

Konu Saati  05:10  |  in  ŞEMS ASLAN LAHANA TURŞUSU


13 Eylül 2010 tarihinde, kanal 7 de yayınlanan Ezgi ile Şifalı yemekler programına konuk olarak katılan Güzellik Uzmanı Şems Aslan, tedavi amaçlı yapılabilecek, böbrek ve tansiyon hastalarına fayda sağlayan ve zayıflamak için yararlı olan lahana turşusunun tarifini verdi.
ŞEMS ASLAN LAHANA TURŞUSUNUN YAPIMI : Beyaz lahanayı, ince i,nce kıyın. Havucu rendeleyin. Lahana ve havucu karıştırın. Kavanozu kaynar suyun içerisinde steril ettikten sonra, 1 adet lahana yaprağını, kavanozun, en dibine koyup, iyice bastırın. Kavanozun şeklini alacaktır. Lahana yaprağının üzerine, birer tutam dereotu,maydonoz ve nane koyun. Üzerine, lahana ve havuç karışımından bir miktar koyun. Dilerseniz arasına 1 2 adet küçük salatalık koyabilirsiniz. Üzerine yine lahana ve havuç karışımından koyun. 2-3 diş sarısak ekleyin.Onun üzerine de 1 adet kırmızı biberi dilimleyerek koyun. Bu kırmızı biber, lahana turşusunun mayalanmasını sağlayacaktır. Kavanozun üzerine 1,5 cm kadar boşluk bırakın. Kaynatılmış temiz içme suyunu, kavonoza, kaynar olarak dökün. Üzerinde yine, 1,5 cm boşluk kalmalı. Kavanozun ağzını ya tülbentle bağlayın, ya da, kapağı sıkmadan, kavanozun üzerine bırakın. 10 gün sonra, kavanozun üzerinde oluşan köpükleri alın.
Eğer, turşuyu tuzlu yapmak isterseniz, üzerine 1/2 çay bardağı organik sirke, 3 tatlı kaşığı şeker ve 3 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Ama, bu sefer, kapağı kaynar suyun içerisinde iyice kaynatıp steril ettikten sonra, sıkıca kapatın.

Bu Konuyu Paylaş

Hakkımda Seven BlogCu

"Hayret etme yeteneğini kaybetmeyenlere" Sonsuzluğun ve sınırsızlığın bilinmeye değer yönleri..Her telden günceleri.. Google+.

0 yorum:

Etiketler

Hakkımızda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Develi Kayseri. by Her Telden
By Seven Blogcu.
back to top